Moș Niculae îl aduce la Bucureşti pe autorul bestsellerului „Jurnalul unui Puşti”

04 Dec 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Moș Niculae îl aduce la Bucureşti pe autorul bestsellerului „Jurnalul unui Puşti”

Timp de două ore, Jeff Kinney va prezenta seria de cărți, iar apoi va răspunde întrebărilor fanilor săi. După prezentare, autorul va sta la dispoziția copiilor pentru o sesiune de autografe. În aceeași zi, începând de la ora 12:00, Biblioteca Națională București a pregătit o serie de evenimente legate de seria „Jurnalul unui puști”, la sala pentru copii și tineret și la American Corner. Copiii vor putea descoperi secretele scrierii unui jurnal, se vor delecta cu benzi desenate și vor afla mai multe lucruri despre istoria acestora.

Jeff Kinney şi echipa de la Abrams Books vin în România în cadrul turneului „OLD SCHOOL GLOBAL TOUR FAN FERVOR”, un turneu mondial de promovare al volumului 10 al seriei, intitulat „Ca pe vremuri”, publicat de editura ARTUR, în luna noiembrie. Turneul este unul dintre cele mai ambițioase proiecte de promovare și include 15 orașe de pe 5 continente.

Celebrul Jeff Kinney este cel mai important autor de cărți pentru copii din ultimii zece ani, reuşind să îmbine creativ și haios benzile desenate și scriitura tip jurnal. Seria „Jurnalul unui puști” este extrem de populară pe tot globul, din SUA până în Japonia sau India, iar cifrele stau mărturie:150 milioane de exemplare din serie vândute în 51 de țări.

În 2015, Editura Arthur a depăşit, după unsprezece titluri publicate, cifra de 500.000 exemplare vândute în România și în Republica Moldova. Cifrele sunt impresionate, dacă le raportăm la orice apariție editorială de pe piața de carte din România.

În 2009, Jeff Kinney a fost ales de revista Time în topul celor mai influente 100 de personalități din lume, iar între 2010-2012 au fost ecranizate primele trei volume ale seriei „Jurnalul unui puști”.

Alte stiri din Carte

Ultima oră