Ce cărţi au citit românii în 2016? O autoare din România, în fruntea topului

31 Ian 2017 | scris de Sebastian S. Eduard
Ce cărţi au citit românii în 2016? O autoare din România, în fruntea topului

Inca mai vin statistici din anul trecut, iar una dintre ele se refera la cartile citite. Ce carţi credeţi că au citit românii în 2016?

Autoarea română Irina Binder și al său ultim volum din trilogia „Fluturi” s-au situat în fruntea topului general al vânzărilor de carte din 2016, întocmit de elefant.ro, depășind orice titlu al unui autor străin de carte publicat în România.
 
“Poziționarea Irinei Binder pe primul loc în topul cărților cumpărate de pe elefant.ro nu este surprinzătoare având în vedere vânzările constant bune pe care autoarea le-a avut pe piața din România în ultimii ani”, declară Adrian Dinu, Chief Commercial Officer la elefant.ro.
 
În continuarea clasamentului, pe poziția a doua s-a situat volumul “Înainte să te cunosc”, scris de Jojo Moyes, iar pe poziția a treia “Fata din tren”, titlu scris de Paula Hawkins.
 
Locurile al patrulea și al cincilea în preferințele cititorilor români sunt ocupate de Jojo Moyes cu “După ce te-am pierdut”, respectiv “Markus Zusak” cu Hoțul de cărți.
 
Printre primele zece titluri cele mai apreciate în 2016 s-au situat și “Spioana” de Paulo Coelho și clasicul “Un veac de singurătate” de Gabriel Garcia Marquez.
 
În topul primelor 5 titluri scrise de autori români care au înregistrat cele mai mari vânzări în 2016 pe elefant.ro se numără, pe lângă “Fluturi-Volumul al treilea” al Irinei Binder, cartea “Te iubesc, orice-ai face!” scrisă de Ioana Chicet Macoveiciuc, binecunoscută și pentru activitatea sa pe blogul prințesaurbană.ro.

Românii au fost totodată interesați și de nutriție, pe poziția a treia,  în topul autorilor români situându-se “ABC de nutriție”, scrisă de Mihaela Bilic. Urmează în clasament titlurile “444 de fragmente memorabile” ale lui Neagu Djuvara și “Suge-o, Ramona!”, scris de Andrei Ciobanu.

Alte stiri din Carte

Ultima oră