Astăzi este ziua ta - Irina Radu

19 Sep 2016 | scris de Dănuț Deleanu
Astăzi este ziua ta - Irina Radu

Astfel, teoretic măcar, cunoscând toată bucătăria interă, este de crezut că domnia sa va ști să oblojească rănile TVR-ului, să evalueze obiectiv personalul, să resusciteze acele emisiuni care au captat atenția telespectatorilor, să găsească formate noi și să facă din Televiziunea Română o televiziune de top, îndrăgită și urmărită de toți plătitorii de abonament din țară.

S-a născut la 19 septembrie 1968, în „dulce târgul Ieșilor” și este licențiată în Litere, urmând mai multe cursuri de specializare: Managementul relațiilor cu clienții și cumpărătorii, Managementul Resurselor Umane, Management general, la Open University Business School; Jurnalism și Comunicare la California State University; Jurnalism la Fundația Britanică Thomson.

Evident că toate aceste specializări nu au fost posibile până în 1990, de aceea Irina Radu a început „de jos” munca în media fiind, inițial, reporter și editor la Opinia Studențească din Iași. După 1990, s-a angajat ca editor la Monitorul de Iași, unde a lucrat până în 1992. Intră la TVR Iași în postura de redactor prezentator, apoi vine în București la televiziunea națională ca producător și prezentator al Jurnalului TVR.

În scurt timp ajunge redactor-șef la Știri și realizator de emisiuni. Între anii 1998-2002 o găsim membru în Consiliul de Administrație al Televiziunii Române și producător general al Festivalului Cerbul de Aur (2000 și 2001), iar în 2003, 2004, și 2005, director al festivalului. În 2004 a devenit director al canalului TVR1, a mai fost director interimar al canalului TVR2 pentru o scurtă perioadă, director evenimente speciale și redactor-șef al Redacției Copii-Tineret.

Între 2006 și 2009 este angajată ca director de producție la Canal D, iar la începutul anului 2010 preia conducerea Intact Production, pentru numai un an de zile. Din 2013 și până în luna mai a acestui an a ocupat funcția de coordonator cu atribuții de director la Direcția Programe, la TVR. Așadar, activitatea și trecutul ei în media poate sta chezășie a faptului că, în momentul de față, televiziunea publică este pe mâini bune, iar telespectatorii plătitori de taxă pot sta liniștiți că, în sfârșit, au o televiziune a lor, cu programe care să le satisfacă gusturile.

De curând, Irina spunea că are două echipe extraordinare: una la serviciu, constituită din colegi și colaboratori, și alta acasă, formată din cei doi copii ai ei: Vera și Matei. Astăzi, noul președinte director-general al TVR și devotata mămică împlineșlte 48 de ani. Să-i urăm multă sănătate, bucurii și clipe fericite alături de copii și de cei dragi, și mai ales puterea de muncă și abilitatea de a face din televiziunea națională o televiziune de top. La mulți ani, Irina Radu!

Alte stiri din Calendar

Ultima oră