Astăzi este ziua ta - Alina Sorescu

14 Iul 2016 | scris de Dănuț Deleanu
Astăzi este ziua ta - Alina Sorescu

Ce e drept, avea toate motivele să întreprindă acest demers și să creadă în steaua norocoasă a fetei, pentru că Alina era o elevă de nota 10 la școală (fără exagerare!) și cu o voce care promitea multe pe viitor. Ba mai mult, a fost un moment (apăruse deja la televizor), când toate fetițele din țară vroiau „să se facă” Alina Sorescu.

S-a născut la 14 iulie 1986, în București, și de mică s-a dedicat domeniului artistic secondată îndeaproape de tatăl său. La numai câțiva ani este înscrisă în grupul Minisong înființat de celebrul Ioan Luchian Mihalea. Participă la multe spectacole și concursuri câștigând, în 1994, locul 1 la Festivalul de Muzică pentru Copii organizat în București. La același festival, organizat de astă dată în toată țara, doi ani mai târziu, câștigă același loc unu.

La vârsta de numai 10 ani, susține un recital de senzație la cunoscutul festival „Cerbul de Aur”. În 1997, Alina lansează primul ei disc „Voi fi o stea”, album care s-a bucurat de reale aprecieri în lumea muzicală. Doi ani mai târziu a început un turneu în mai multe țări europene, susținând concerte în orașe din Franța, Italia, Belgia și Olanda. Scoate cinci albume în total și obține numeroase premii naționale și internaționale.

Datorită înfățișării sale plăcute, spontaneității, dezinvolturii și acurateței limbajului face carieră în televiziune devenind una dintre cele mai tinere prezentatoare de emisiuni și spectacole. Debutul pe micul ecran se face o dată cu lansarea emisiunii de divertisment „Ploaia de stele”, la TVR1, alături de Cosmin Cernat.

Au urmat alte emisiuni „Vacanță în stil mare”, „Ora fără catalog”, „Portativul piticilor”, „Miss Plaja”, „Matinal de vacanță”. Este apoi distribuită în postura de prezentator la „Cerbul de Aur”, „Mamaia copiilor”, „Superlativele tinereții”, „Callatis”, Selecția Națională Eurovizion”, „Festivalul Internațional Golden Star”, Selecția Națională Eurovizion junior, etc.

Din 2008, este licențiată a Facultății de Sociologie- Universitatea București și a Facultății de Comunicare și Relații Publice- SNSPA. Spre sârșitul lunii aprilie a acestui an, Alina a născut pentru a doua oară, tot o fetiță, pe nume Ana Raisa.

Astăzi, frumoasa cântăreață și prezentatoare împlinește 30 de ani. Să-i urăm multe bucurii, clipe minunate alături de cei dragi, multă sănătate și succese pe mai departe în carieră. La mulți ani, Alina Sorescu!

Alte stiri din Calendar

Ultima oră