Preferinţele turistului român: două vacanţe scurte de tip city-break şi una de zece zile în Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania

05 Mai 2015
Preferinţele turistului român: două vacanţe scurte de tip city-break şi una de zece zile în Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania
Tânărul turist român are de obicei două vacanțe scurte, de tip city-break, în Europa, și o vacanță de vară de șapte până la 10 zile în Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania. Cheltuiala medie pentru un sejur este de aproximativ 300 - 350 euro/persoană (cazare și transport), potrivit datelor operatorului Christian Tour.

Gaşca este la putere. Tinerii călătoresc frecvent în grupuri de opt până la 10 persoane și aleg vile de închiriat în totalitate. Optează frecvent pentru transportul individual (mașină proprie) sau autocar.Tansportul cu avionul este ales doar pentru destinații mai îndepărtate care implică și traversări cu feribotul sau durate foarte lungi de condus (insula Creta, Rodos, Antalya, orașe și stațiuni din Spania).

Ele aleg destinaţia, ei plătesc
Grupul e adesea compus din cupluri, dar fiecare are rolul său bine determinat: fetele aleg destinaţia iar băieţii plătesc. Tinerele sunt cele care se ocupă de chestiunile practice cum ar fi alegerea cazării, rezervarea sau alegerea serviciilor opționale.
La ora actuală, tinerii reprezintă 20% din piața mondială a turismului, iar procentul crește de la an la an, potrivit ITB World Travel Trends Report 2013/14. „Aproximativ 30% dintre turişti sunt tineri. Mai mult, se observă o creștere a numărului de vacanțe efectuate de tineri într-un an, implicit și o creștere a bugetului de vacanță anual. Deși aleg cazări mai modeste ca buget, cu mic-dejun sau self catering, tinerii turiști români obișnuiesc să cheltuie sume suplimentare la destinație pentru diverse sporturi de agrement, distracție, excursii sau închirieri de autoturisme”, a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour, agenţia care a realizat studiul.

Să fie gălăgie!
Potrivit unor studii internaționale, scopul tinerilor care călătoresc e să vadă locuri noi, să viziteze obiective turistice și să își facă prieteni, nefiind deranjați de absența vieții de noapte a orașelor sau stațiunilor în care ajung.
Românii au însă alte preferinţe. Ei vor destinații cunoscute, ca acelea din Grecia, Turcia, Bulgaria și Spania, dar, mai ales orașe și stațiuni unde există viață de noapte intensă. Destinațiile preferate ale tinerilor turiști români sunt Laganas (Zakynthos), insula Mykonos, Ibiza (Spania), Magaluf (Spania), Nidri (Lefkada), Rodos Town și Faliraki (Rodos), Cavos și Corfu Town (Corfu), Kemer (Antalya), Hersonissos, Agios Nikolaos și Malia (Creta). 

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră