Masuri extreme in Florenta: Turisti, alungati cu furtunuri cu apa

31 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Masuri extreme in Florenta: Turisti, alungati cu furtunuri cu apa

Primarul din Florența ii avertizeaza pe turistii care vin si maninca pe treptele unor biserici renumite ca risca sa intre la apa, relateaza theguardian.com. El spune ca va restabili decorul in orasul renascentist cu ajutorul unor furtunuri cu apa.  

Treptele bazilicii Santa Croce, locul in care a fost inmormintat Michelangelo, vor fi primele protejate. Actiunea va avea loc la ora prânzului, pentru a-i impiedica pe vizitatori să se aseze si mănânce acolo. Urmatoarea pe lista este Chiesa di Santo Spirito.

"Nu avem nimic împotriva turiștilor. Știm că sunt o resursă excelentă pentru orașul nostru ", a declarat primarul, Dario Nardella, pentru The Guardian.

"Dar există o problemă privind respectarea decorului. Majoritatea vizitatorilor sunt respectuoși și eleganți. Dar exista o creștere a numarului celor care nu ne respectă patrimoniul cultural, care se așează pe treptele bisericii, manica și imprastie gunoi pe ele", a explicat Nardella.

Străzile din centrul istoric al orașului, care face parte din patrimoniul mondial UNESCO, vor fi, de asemenea, protejate prin ceea ce se doreste initial un experiment, pentru a vedea dacă turiștii pot fi descurajați să ia masa de prânz pe treptele bisericilor.

Nardella i-a aratat cu degetul mai ales pe călătorii de o zi, cei de pe itinerariile de croazieră, care "vin doar câteva ore". "Nu se pune problema ca e interzis sa maninci un sandwis pe strada sau ca oamenii nu pot sta jos, ca pe vremuri. Vrem să impiedicam oamenii sa se mai aseze. Dacă se așează, se uda. Am crezut că această măsură este mai elegantă decit impunerea unor amenzi", a mai spus primarul Florentei.

Măsura este una dintre multele implementate de Nardella într-un oraș care atrage aproximativ 12 milioane de turiști pe an, de când a devenit primar în 2014.

Preocupat de răspândirea punctelor de alimentație fast-food, el a introdus regulamente prin care obliga restaurantele din centru sa vinda produse specifice orașului și regiunii Toscana.

El a blocat, de asemenea, o cerere a McDonald's de a deschide un punct de vânzare în istoricul Piazza del Duomo, determinând lanțul american să solicite daune de 17,8 milioane de euro.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră