Cel mai lung pod suspendat din lume, inaugurat în Elveţia (VIDEO)

01 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Cel mai lung pod suspendat din lume, inaugurat în Elveţia (VIDEO)

Cel mai lung pod suspendat din lume a fost deschis în Elveția. Cu o lungime de 494 m, noul pod suspendat Charles Kuonen se întinde peste o vale din cantonul Valais, pe traseul de drumeție Europaweg, relatează independent.co.uk.

La cel mai înalt punct, podul se află la 85 de metri deasupra văii. Podul are o lăţime de doar 65 cm şi este confecţionat din plasă metalică. Turiştii pot admira priveliştea uimitoare a Alpilor Bernese și a muntelui Matterhorn.

 

 

 

Podul se întinde între 1600m și 2200m deasupra nivelului mării și a fost construit în 10 săptămâni de firma Swissrope, cu finanțare de la investitori privați și a fost botezat după principalul său sponsor.

Pentru călătorii care planifică o excursie de o zi, este nevoie de cel puțin șase ore pentru a ajunge la podul din orașul Zermatt în sud sau Grächen din nord, dar numai la aproximativ două ore de mers pe jos de Randa.

Este podul potrivit pentru orice vizitator? ​​"Pentru excursioniștii fără teamă de înălțimi", spun cei de la Zermatt. Ei avertizează, de asemenea, că trecerea podului podului în timpul unei furtuni este periculoasă din cauza posibilelor fulgere.

 

 

 

 

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră