Marks&Spencer pleacă din România. Veşti proaste pentru 2100 de angajaţi din 10 ţări

08 Noi 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Marks&Spencer pleacă din România. Veşti proaste pentru 2100 de angajaţi din 10 ţări
Marks&Spencer Group (MKS.LN) urmează să înceapă consultările cu cei 101 angajaţi, în vederea închiderii celor şase magazine din România, dar restructurarea este mult mai amplă pe plan mondial. 
În total, retailerul intenţionează să închidă 60 de magazine de îmbrăcăminte şi produse casnice în Marea Britanie, în următorii cinci ani, dar va continua să deschidă magazine cu produse alimentare, scrie investir.lesechos.fr.
În paralel, Marks&Spencer va închide 53 de magazine deţinute în 10 ţări, printre care România, Franţa, China, Belgia, Estonia, Ungaria, Lituania, Olanda, Polonia, Slovacia. În acest sens, grupul MKS.LN va începe consultările cu circa 2.100 de angajaţi.
Pe piaţa din România, compania a avut mari probleme în a atinge pragul de rentabilitate în ultimii cinci ani, potrivit directorului regional pentru Europa, China şi India în cadrul Marks & Spencer, Jonathan Glenister, citat de news.ro.
„Având în vedere analiza cuprinzătoare a activităţii internaţionale a grupului, am efectuat o evaluare aprofundată a activităţii noastre din România şi a oportunităţilor de creştere pe termen lung pentru Marks & Spencer pe piaţă. Analiza noastră a arătat că în ultimii cinci ani am avut mari dificultăţi în a atinge pragul de rentabilitate şi nu mai putem continua activitatea din România”, a declarat Glenister, citat în comunicatul companiei. 
Conducerea Marks & Spencer susţine că firma vrea să respecte în totalitate prevederile legislaţiei muncii din România, iar acest angajament include iniţierea dialogului cu Comitetul european de întreprindere şi cu angajaţii în vederea începerii procesului de consultare pe marginea acestor propuneri, potrivit comunicatului.
 

Alte stiri din Business

Ultima oră