Impozitarea bacşişului, eliminată de senatori

19 Mai 2015
Impozitarea bacşişului, eliminată de senatori
Senatorii din Comisia de buget  au decis astăzi eliminarea prevederilor privind impozitarea bacşişului, în urma declaraţiilor ministrului de Finanţe Eugen Teodorovici.

Senatorul PNL Mărinică Dincă a spus că în comisie impozitarea bacşişului va fi eliminată din ordonanţă, dar durează "mai mult de 1 iunie" până când aceste modificări vor fi aprobate de Senat, de Camera Deputaţilor şi, apoi, promulgate de preşedinte.

"În momentul de faţă, noi scoatem impozitarea bacşişului, dar până când modificările vor intra în vigoare va dura mai mult de 1 iunie, data la care a anunţat ministrul de Finanţe că nu se mai aplică această impozitare. Cel mai devreme în această săptămână ordonanţa modificată va fi în plenul Senatului, apoi, va merge la Cameră va sta cel puţin şapte zile, apoi merge la preşedinte. Se trece de 1 iunie. Dacă vroia cu 1 iunie, ministrul dădea un act normativ prin care abroga impozitarea bacşişului. Să nu-i mai mintă pe cetăţeni că la 1 iunie va fi scos acest bacşiş, până se promulgă şi va fi publicat în Monitorul Oficial mai durează", a spus senatorul PNL Marinică Dincă, conform mediafax.ro.

Ordonanţa urmează să intre în dezbaterea plenului Senatului.

Ministerul Finanţelor va elimina obligativitatea taxării bacşişului, a anunţat vineri ministrul de resort, Eugen Teodorovici. "Din păcate nu se poate reglementa în toate speţele sale", a anunţat, vineri, Teodorovici, referindu-se la impozitarea bacşişului. 

Alte stiri din Business

Ultima oră