VESTE BUNĂ. Flixbus/Meinfernbus a ajuns, în fine, și în România!

07 Iul 2016 | scris de Istvan Deak
VESTE BUNĂ. Flixbus/Meinfernbus a ajuns, în fine, și în România!


Încă din ianuarie, site-ul miscareaderezistenta.ro anunța intenția operatorului german de transport Flixbus/Meinfernbus de a intra pe piața românească, dar autocarele verzi au întârziat să apară pe drumurile românești.
”Formarea unei rețele verzi, de la Bordeaux până la București”, aceasta este ambiția pe termen scurt a FlixBus (Meinfernbus), operatorul de transport pe distanțe lungi cu autocarele sale inconfundabile, de culoare verde, scrie connexiontt.com.
Și pentru a-și concretiza ambiția, operatorul de transport, care în Germania și nu numai practică prețuri imbatabile, se orientează spre țări din Europa Centrală și de Est, fiind deja prezent în Croația, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia.
Flixbus se extinde acum spre Bosnia, România și vizează chiar Bulgaria.
În paralel, operatorul german a lansat, în parteneriat cu transportatorul austriac Blaguss Group, FlixBus ECO (pentru Europa Centrală și de Est). Noua entitate dispune de două birouri, la Budapesta și Zagreb.
FlixBus a fost creată la Munchen în 2013, ca urmare a liberalizării pieței din Germania. Acum asigură 45.000 de legături cotidiene și 550 de destinații în 16 țări, la prețuri care sfidează orice concurență.
În România, autocare Flixbus vor face legătura între București și Viena, Linz sau Salzburg, cu opriri în Ploiești, Brașov, Făgăraș, Sibiu, Sebeș, Deva, Lugoj, Timișoara, Arad.
Din păcate, încă nu există posibilitatea achiziționării de bilete doar pe tronsoane interne.
Pentru început, un drum București-Viena este oferit la prețul de 69 de euro pe segment.

Alte stiri din Business

Ultima oră