Trupurile unui cuplu dispărut acum 75 de ani, găsite într-un gheţar

18 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Trupurile unui cuplu dispărut acum 75 de ani, găsite într-un gheţar

Trupurile înghețate ale unui cuplu elvețian, dispărut acum 75 de ani în Alpi, au fost găsite într-un ghețar care se topeşte, relatează presa locală, citată de theguardian.com.

Marcelin și Francine Dumoulin, părinții a șapte copii, au plecat să-și mulgă vacile aflate pe o pajiște deasupra Chandolinului, în cantonul Valais, la 15 august 1942.

"Ne-am petrecut toată viața în căutarea lor, fără să ne oprim. Am crezut că într-o bună zi le-am putea oferi funeraliile pe care le meritau", a declarat pentru cotidianul Lausanne, Le Matin, cea mai tânără fiică a cuplului, Marceline Udry-Dumoulin, în vârstă de 75 de ani.

"Pot să spun că, după 75 de ani de așteptare, această veste îmi dă un sentiment profund de calm", a spus ea.

Poliția cantonală din Valais a declarat că cele două corpuri asupra cărora au fost găsite documentele de identitate au fost descoperite săptămâna trecută de către un lucrător pe ghețarul Tsanfleuron, lângă un teleschi deasupra stațiunii Les Diablerets, la o altitudine de 2.615 metri.

Va fi făcut un test ADN pentru a confirma identitatea celor doi.

"Corpurile se aflau aproape unul de altul. Era un bărbat și o femeie purtând îmbrăcăminte care datează din perioada celui de-al doilea Război Mondial ", a declarat Bernhard Tschannen, directorul Glacier 3000.

"Trupurile au fost perfect conservate în ghețar, iar lucrurile lor erau intacte", a adăugat acesta. "Credem că e posibil să fi căzut într-o crevasă unde au rămas de zeci de ani. Pe măsură ce ghețarul s-a retras,  trupurile lor au ieşit la suprafaţă", a afirmat Tschanen, în faţa unui tribunal din Geneva,

Marcelin Dumoulin, de 40 de ani, cizmar, și Francine, 37 de ani, învăţătoare, au  în urmă lăsat 7 copii, cinci fii și două fiice.

"A fost prima dată când mama mea a mers cu el la un astfel de drum. Ea era mereu însărcinată și nu putea să urce în condițiile dificile ale unui ghețar ", a spus Udry-Dumoulin.

"După un timp, copiii au fost separați și plasați în alte familii. Am avut norocul să rămân cu mătușa mea. Cu toții am locuit în regiune, dar am devenit străini", a continuat fiica celor doi.

Ea a adăugat că "pentru înmormântare, nu voi purta negru. Cred că albul ar fi mai potrivit. Reprezintă speranța, pe care nu am pierdut-o niciodată ".
 

.

 

Alte stiri din Bizar

Ultima oră