Toate frigiderele au uși magnetice, dar crezi că știi care e motivul? Bizar, dar adevărat!

31 Mai 2015
Toate frigiderele au uși magnetice, dar crezi că știi care e motivul? Bizar, dar adevărat!
Toate frigidere au usi magnetice. Este un fapt al epocii moderne și nici nu ne-am imagina să fie altfel, pentru că așa ne-am obișnuit. Credeați că benzile magnetice din ușile frigiderului sunt acolo pentru a păstra mâncarea proaspătă și temperatura scăzută? Nimic mai fals.

Mulți dintre noi am văzut acele frigidere vechi, cu mânere. Le puteam vedea prin filme clasice sau le avea cineva moștenite de la bunici. Ei bine, motivul pentru care s-a renunțat la clanța frigiderului și s-a inventat o altă metodă de închidere a fost că s-au înregistrat foarte multe cazuri de deces la copiii. Bizar, dar mulți copii reușeau să se blocheze în interiorul frigiderelor și se sufocau.

De aceea America, prima țară care a utilizat pe scară largă frigiderele, a modificat în 1956 Legea pentru Siguranță (Safety Law), care interzicea producția frigiderelor cu mâner și preciza că fiecare frigider trebuie să fie ușor de deschis DIN INTERIOR. Din nou, bizar, să dai o lege pentru așa ceva, când poți educa populația în acest sens. Totuși, s-a stabilit că durează și costă mai mult să educi populația, așa că s-a dispus inventarea unui dispozitiv care să permită cu ușurință deschiderea ușii de frigider din interior.

Ca să fie totul și mai bizar, ca să se asigure de funcționalitatea produselor, companiile au făcut teste pe cine credeți, pe copii. Aceștia erau închiși în frigidere și li se cerea să împingă ușa. Nu exista un pericol real pentru cei mici, iar producătorii au dorit să testeze copii de mai multe vârste, să vadă dacă pot să deschidă ușa. Astfel, s-a pus la punct acea bandă magnetică specială, cu striații. Greu de deschis din exterior, dar foarte ușor din interior.

Uluitor, decesele copiilor au scăzut la jumătate între anii 1960 si 1981. Un pas mic pentru frigidere, unul uriaș pentru siguranța copilașilor noștri.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră