Topul mașinilor care se strică cel mai rar

06 Aug 2017 | scris de Alex Revenco
Topul mașinilor care se strică cel mai rar

Mașinile Kia se află pe locul întâi în topul celor mai fiabile automobile din Germania, arată un studiu realizat de J. D. Power, o companie americană de analiză și cercetare de piață.

Studiul analizează problemele întâlnite de șoferii din Germania în ultimele 12 luni, după primele 12-36 de luni de folosire a unei mașini. Topul este dominat de branduri din Coreea de Sud (Kia, Hyundai) și din Japonia (Toyota, Mitsubishi). Este interesant de remarcat că branduri foarte apreciate în România, precum Mercedes-Benz, Audi sau BMW, se află la coada clasamentului referitor la fiabilitate.

Studiul a examinat 177 de probleme împărțite în 8 categorii: exteriorul vehiculului,  experiența șofatului, displayuri / comunicații / audio / navigație / divertisment / comenzi, scaune, încălzire, ventilație și aer condiționat, interiorul vehiculului, motorul, transmisiuni

Fiabilitatea este calculată în funcție de numărul de probleme apărute la 100 de vehicule. Un scor mic reflectă o calitate superioară (mașinile respective se defectează mai puțin). Kia se află pe locul întâi, cu un scor de 99. Hyundai se află pe locul doi (105), brand urmat de Toyota (109), Mitsubishi (113) și Skoda (114).

Studiul este realizat pe baza răspunsurilor a aproape 14.000 de proprietari de mașini fabricate în perioada 2014-2016. Cercetarea s-a desfășurat în intervalul februarie – aprilie 2017.

Potrivit ExtraNEWS, Dacia se află pe locul 14 în top, imediat sub media industriei, cu un scor de 152.

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Auto

Ultima oră