Exclusiv. Ministrul Mediului a mintit in legatura cu controalele la Schweighofer!

12 Mai 2015
Exclusiv. Ministrul Mediului a mintit in legatura cu controalele la Schweighofer!
Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, aflata in criza de imagine publica a anuntat joi, la Galati, ca Directia Generala de Control a ministerului a declansat, din ordinul sau personal, un control amplu la compania Holzindustrie Schweighofer prin care se urmareste legalitatea achizitionarii de catre aceasta societata a mateialul lemnos taiat din padurile romanesti. Primele rezultate ar fi urmat sa fie facute publice in cursul zilei de ieri, dar nimic.

Potrivit unor surse din cadrul ministerului la sediile companiei austriece Holzindustrie Schweighofer nu a ajuns inca nici un angajat al Directiei de Control. Nici vineri, nici luni. In timp ce tara era cuprinsa de proteste impotriva taierilor ilegale de padure, angajatii de la control chefuiau la o nunta. Aceleasi surse au mai mentionat ca de abia in cursul acestei zile s-au facut delegatiile pentru patru oameni. “Azi dimineata s-au facut delegatiile pentru doua saptamani. Inca nu a plecat nimeni in control la cele doua fabrici, de la Radauti si Sebes, ale Holzindustrie Schweighofer. Urmeaza sa plece doua echipe a cate doi oameni fiecare. In fiecare echipa se afla un om de la Control si unul de la Directia de Politici, Strategii si Proiecte pentru Paduri si Vanatoare. La Sebes o sa plece o echipa formata din: George Ridiche de la Control si Emil Radu Miloevici de la Politici si Strategii. In cealalta echipa se afla Laurentiu Heraru si Olga Georgescu.”

Legat de controlul la compania austriaca Holzindustrie Schweighofer, aceleasi surse au precizat ca un control serios in doi oameni este imposibil. Daca vor sa faca un control real trebuie sa-i trimita pe toti oamenii specializati pe control.

Am incercat sa aflam punctul de vedere al ministerului Mediului legat de aceasta situatie, dar la Biroul de Presa nu a raspuns nimeni. Nici macar angajatii de la Relatii Publice nu au binevoit sa raspunda.
 

Alte stiri din Anchete

Ultima oră