Zegrean: Rezultatele referendumului nu s-au modificat prin erată. Am fost audiat ca martor

17 Iun 2015
Zegrean: Rezultatele referendumului nu s-au modificat prin erată. Am fost audiat ca martor

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat azi, după audierea la Parchet, că nu i s-a adus nici o acuzaţie, fiind chemat de procurori în calitate de martor. El a spus că apariţia eratei a fost determinată de o setare greşită a computerului.

"Le-am răspuns tot ce m-au întrebat, în legătură cu erata, dacă prin asta s-au modificat sau nu rezultatele referendumului și nu s-au modificat. Ce am primit de la BEC am dat mai departe. Nu mi se aduce nicio acuzație, am fost audiat ca martor", a spus Zegrean.

El a mai spus că hotărârea finală prin care s-a stabilit că referendumul nu este valabil a fost luată în baza articolul 6 din Legea 47/1992 conform căruia "Curtea Constituţională îşi desfăşoară activitatea în plen, în condiţiile prezentei legi şi ale Regulamentului de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale, iar actele Curţii se adoptă cu votul majorităţii judecătorilor, dacă prin prezenta lege nu se prevede altfel".

Zegrean a adăugat că erata CCR a fost întocmită la el în birou, și nu la CSM și că de fapt a fost o eroare, deoarece a fost setat greșit calculatorul.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră