CAZUL FETEI VIOLATE. CNA a luat la puricat emisiunea „La Măruţă“. Ce au decis astăzi membrii Consiliului şi ce a spus mama victimei în timpul intervenţiei telefonice

23 Iul 2015
CAZUL FETEI VIOLATE. CNA  a luat la puricat emisiunea „La Măruţă“. Ce au decis astăzi membrii Consiliului şi ce a spus mama victimei în timpul intervenţiei telefonice
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat astăzi  emisiunea "La Măruţă", de la Pro TV, în care a fost dezvăluită identitatea victimei violului din Vaslui, CNA hotărând să amâne discutarea subiectului, în speranţa că familia tinerei va face o sesizare scrisă în acest caz. Consiliul Național al Audiovizualului a reacționat rapid după ediția de marți a emisiunii ”La Măruță”, de la ProTV, în care victima violului de la Vaslui a apărut pe post timp de câteva minute. Forul s-a autosesizat în acest caz, însă au fost primite şi câteva reclamaţii. Tânăra a apărut în emisiunea La Măruță timp de șase minute pe final, după ce, în primă fază a apărut mama acesteia.

CNA a analizat acest caz în şedinţa de astăzi, timp de două ore, fără a lua în cele din urmă nicio decizie. În legătură cu acest caz s-a autosesizat membrul CNA Monica Gubernat, iar Consiliul a primit 14 sesizări, dintre care niciuna nu este din partea victimei, a familiei acesteia şi a avocatei sale.  Motivul neajungerii la o înţelegere în sensul tranşării cazului este acela că, în timpul şedinţei, membrul CNA Valentin Jucan a propus să o sune pe mama victimei pentru ca aceasta să îşi poată prezenta punctul de vedere, potrivit mediafax.ro. 


Ce a spus mama victimei în timpul intervenţiei telefonice


Femeia a spus în timpul intervenţiei telefonice - care a putut fi ascultată atât de membrii CNA prezenţi (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea), cât şi de reprezentanţii Pro TV (între care nu s-a aflat şi Cătălin Măruţă) şi de reprezentanţii presei aflaţi în sala de şedinţe a Consiliului - că ea şi fiica sa şi-au dat acordul pentru prezentarea identităţii lor în emisiunea "La Măruţă", însă după difuzarea în direct a acesteia.

Ce au spus reprezentanţii PRO TV

În schimb, reprezentanţii Pro TV au spus în şedinţa de joi că legislaţia audiovizualului nu precizează când trebuie obţinut acordul, fiind necesară doar existenţa acestuia. Aceştia au mai spus că victima a dorit să intervină în direct în emisiunea "La Măruţă", iar interviul cu aceasta şi cu mama sa a fost făcut din casa celor două femei. Potrivit reprezentanţilor Pro TV, echipa televiziunii a stat peste cinci ore în casa celor două femei, cu acordul acestora. De asemenea, tânăra agresată şi mama acesteia au ştiut şi şi-au dat acordul scris să le fie prezentate identităţile şi imaginile, au mai spus reprezentanţii televiziunii.

Cătălin Măruţă: „Realitatea este ca excesele au fost făcute tocmai de cei care arată cu degetul“

„În presă se discută intens despre tabloidizare, dar realitatea este ca excesele au fost făcute tocmai de cei care arată cu degetul: au filmat pe ascuns şi au difuzat imagini fără acord, au preluat imaginile noastre fără a avea acest drept, au transformat-o pe tânăra în vedeta peste noapte şi pot să vă spun că ea, mama şi avocata au fost permanent ameninţate de aşa-zişi jurnalişti care nu puteau accepta ca ele au acordat interviuri altora. Fără ocolişuri şi fără ipocrizie, ce au făcut ei nu se numeşte jurnalism. Hoţul strigă hoţul“, aprecizat Cătălin Măruţă, în postarea de miercuri de pe Facebook în legătură cu aparişia fetei violate în timpul emisiunii. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră