VIDEO. Ei sunt cei doi „şacali“ români care au vandalizat casele celor afectaţi de cutremurul din Italia!

31 Aug 2016 | scris de Mara Răducanu
VIDEO. Ei sunt cei doi „şacali“ români  care au vandalizat casele celor afectaţi de cutremurul din Italia!

 

Bărbatul de 44 de ani și femeia de 45 au fost văzuți într-o mașină cu numere de Germania imediat ce ar fi comis mai multe furturi în satul Preta din Amatrice. În mașină, carabinierii au găsit haine, obiecte de uz casnic și 300 de euro, transmite B1tv.  Potrivit lui Matteo Salvini, întrebați ce caută acolo, românii au spus că sunt doar turiști care s-au rătăcit. Cei doi români au fost arestați preventiv pentru furt calificat în formă agravantă. Ei sunt cunoscuți cu antecedente penale. Nu ne dorim ca șacalii să locuiască în țara noastră", declara săptămâna trecută, într-o conferință de presă, prim-ministrul italian Matteo Renzi, avertizându-i pe cei care, fără să se gândească vreo clipă la drama prin care trec sinistrații, impasibili la pierderile de vieți omenești, ar încerca să caute prin ruinele caselor bunuri de valoare, bani, haine...

CITIŢI: Cinci români au murit şi 11 daţi dispăruţi în urma cutremurului din Italia. Noul bilanţ: 247 de morţi! (VIDEO)

Din păcate, prima veste despre "șacali" apărută în media italiană se referă la un cuplu de cetățeni români, în jurul a 45 de ani, care a fost reținut de o patrulă mobilă a poliției italiene, în Preta, în apropiere de principala localitate afectată de seism, Amatrice. Cei doi se aflau la bordul unui autovehicul cu numere de înmatriculare germane. Din ruine sau case afectate de cutremur, ei reușiseră să sustragă aproximativ 300 de euro, diverse obiecte casnice și îmbrăcăminte, informează ilgiornale.it.

În mașină se mai găsea și un copil, care după arestarea părinților săi a fost internat într-o instituție pentru protecția minorilor. În multe din cazuri, localnicii au ales să facă de gardă în fața locuințelor, dormind în maşini pentru a împiedica hoţii să fure obiecte din casele avariate sau distruse de seism. De asemenea, poliția italiană a atras atenția asupra tentativelor de înșelăciune din mediul online, unde, din nou profitând de simpatia socială față de dramele prin care trec persoanele afectate de cutremur, au deschis pagini de web în care solicită donații și ajutor financiar.

 

CITIŢI ŞI: "Șacalii" români, prinși devalizând casele afectate de cutremur în Italia

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră