Premierul Victor Ponta, la DNA

15 Sep 2015
Premierul Victor Ponta, la DNA
Premierul Victor Ponta a venit, marţi dimineaţa, la sediul DNA, pentru a depune o decizie a Curţii Europene de Justiţie privind prestarea de servicii pentru cabinetul de avocatură al lui Dan Şova, cauza pentru care şeful Executivului este urmărit penal.

Premierul a precizat că a venit din proprie iniţiativă la DNA, pentru a vorbi cu procurorul, conform B1Tv, dar acesta nu a avut timp să-l primească, aşa că a stat doar câteva minute în sediul instituţiei. 

"Din punctul de vedere al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, nu avem un caz aici. Nu a avut timp să mă primească acum, probabil că va studia documentul şi, după ce îl studiază, mă cheamă. Speram să şi vorbesc cu procurorul, să îi explicăm. Dar neavând timp, o să vin cu altă ocazie", a declarat premierul Ponta la ieşirea din sediul DNA . 

Ulterior, el a declarat că documentul pe care l-a depus la DNA va influența fundamental desfășurarea cercetărilor.

"Este vorba despre o hotărâre emisă de Curtea de Justiție a UE, în 3 septembrie 2015, pronunțată în cauza C-463/14. Curtea arată, pe scurt, că, atât timp cât s-au respectat toate obligațiile contractuale și s-au plătit toate taxele la stat, nu are importanță dacă beneficiarul a apelat efectiv sau cât de des a apelat la serviciile prestatorului", precizează Victor Ponta. Conform premierului, speța discutată de Curtea de Justiție este identică cu dosarul de la DNA în care el este implicat iar deciziile Curții sunt obligatorii pentru toate statele membre.

"Procurorul susține că eu nu am prestat suficiente servicii de consultanță și că astfel s-a produs un prejudiciu de către "Șova și Asociații" de 51.000 lei. Eu susțin că am prestat (și am și plătit cei 51.000 datorați bugetului de stat)", a adăugat Ponta.

El a anunţat încă de sâmbătă la Antena 3 că va merge să depună la DNA decizia CJUE. "Am tot interesul să ajung cât mai repede în faţa judecătorilor. Pe 3 septembrie, Curtea Europeană de Justiţie a discutat pe un caz identic cu al meu. Vreau să mă duc să depun hotărârea Curţii Europene, nu contează ce va decide procurorul. Nu am nimic de câştigat dacă trag de timp. Nu era de competenţa DNA-ului dacă nu eram în dosar" a spus Victor Ponta, la Antena 3.


Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră