De astăzi, veteranii de război primesc indemnizaţii mult mai mari

01 Iul 2015
De astăzi, veteranii de război primesc indemnizaţii mult mai mari
Veteranii de război vor primi, începând de astăzi, indemnizaţii majorate cu 75%. Decizia a fost luată de Guvern, prin ordonanţă de urgenţă, la 29 aprilie, chiar de Ziua Veteranilor de Război. De asemenea, actul normativ prevede dublarea sporului pe care îl primesc invalizii şi veteranii de război pentru primul an de participare pe front. Victot Ponta a spus în şedinţa de guvern în care s-a aprobat ordonanţa că termenul de "veteran" se aplică şi celor care au fost implicaţi recent în teatre de operaţiuni.

"Termenul de veteran nu mai este similar doar cu cineva foarte în vârstă, de acum mulţi ani, avem militari care au fost în teatrele de operaţiuni şi pe care îi numim de asemenea veterani. Vreau să mulţumesc Ministerului Apărării, viceprim-ministrului Oprea şi în, final, ministrului de Finanţe, care au fost de acord şi au avizat ca astăzi, prin ordonanţă de urgenţă, legând, evident, în mod simbolic şi de această zi, să aprobăm creşterea indemnizaţiilor cu 75% pentru toţi veteranii’, a afirmat premierul.

Victor Ponta a adăugat că măsura este sustenabilă pentru buget, având în vedere că actualul cuantum al indemnizaţiilor este unul mic. "Oricum sunt indemnizaţii foarte mici. Creşterea este substanţială, dar este departe de a acoperi ceea ce se recunoaşte în mod normal, însă voiam să facem acest gest simbolic", a mai spus premierul", a spus Ponta.

În prezent mai sunt în viaţă, potrivit datelor MApN, circa 20.000 de veterani de război.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră