Veste bună pentru elevii din clasele a XI-a si a XII-a. Ce le-a pregătit ministerul Educației

08 Sep 2015
Veste bună pentru elevii din clasele a XI-a si a XII-a. Ce le-a pregătit ministerul Educației
Elevilor din clasele a XI-a și a XII-a le-ar putea fi decontate o parte din cheltuielile pentru achiziționarea de manuale școlare, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern publicat luni pe site-ul Ministerului Educației.
 
Concret, proiectul se adreseaza elevilor aflati in ciclul superior al invatamantului liceal de stat, mai exact clasele a XI-a, a XII-a si a XIII-a, carora le vor fi decontate, cel putin partial, cheltuielile pentru achizionarea de manuale scolare care se regasesc in lista manualelor aprobate de MECS in anul scolar 2015-2016.
 
Decontările se vor face în limita a 55 de lei pentru fiecare elev
 
Proiectul de Hotarare de Guvern propune acordarea unei sume destinate decontarii cheltuielilor pentru achizitionarea de manuale scolare de catre elevii aflati in anul scolar 2015-2016 in ciclul superior al invatamantului liceal de stat in clasele a XI-a, a XII-a si a XIII-a, in limita a cel mult 55 de lei pentru fiecare elev.
 
Astfel, elevii isi vor putea deconta, cel putin partial, cheltuielile suportate pentru achizitionarea de manuale, scrie avocatnet.ro.
 
Elevii vor solicita, în scris, decontarea
 
Noile dispozitii stabilesc ca decontarea cheltuielilor se va face pe baza solicitarii scrise a elevului, insotita de factura fiscala din care sa reiasa numele elevului/ parintelui sau tutorelui legal instituit, suma achitata, titlurile manualelor achizitionate, autorii, editura, dupa caz.
 
Solicitarea va fi depusa la scoala unde este inscris elevul, iar unitatea de invatamant va deconta sumele cheltuite pentru care au fost depuse documente justificative pana la data de 15 noiembrie 2015. De asemenea, Inspectoratele scolare judetene/Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti vor solicita MECS pana la data de 25 noiembrie, sumele totale necesare pentru decontare, pe baza solicitarilor primite de la unitatile de invatamant.
 
Potrivit datelor furnizate de reprezentantii ministerului, peste 360.000 de elevi vor beneficia de decontarea manualelor scolare in noul an de invatamant, iar suma estimata, de aproape 20.000 de lei, va fi avansata din bugetul institutiei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră