Valoarea tichetelor de masă pentru angajaţi va fi majorată

27 Sep 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Valoarea tichetelor de masă pentru angajaţi va fi majorată

Deputaţii din Comisia de muncă au adoptat proiectul de modificare a Legii 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă. Inițiat de 59 de parlamentari, proiectul prevedea iniţial majorarea valorii tichetului de masă la 13 lei.

Propunerea de majorare a valorii tichetului de masă a fost făcută de un deputat liberal, Andreea Paul, care susţine că 4 din 10 români trăiesc în risc de sărăcie și de sărăcie extremă, conform datelor oficiale.

"Circa 2 milioane de români lucrează cu salariul minim pe economie și ei sunt principalii potențiali beneficiari, alături de ceilalți salariați pe care angajatorul optează să-i stimuleze prin oferirea de tichete de masă. Acest sistem este opțional și reprezintă unul din mecanismele motivaționale ale salariaților la dispoziția angajatorilor. Valoarea majorată a tichetului de masă de 15 lei reprezintă echivalentul real al unei mese calde de prânz pentru un angajat și 0,52% din salariul mediu brut pe economie în prezent. Majorarea valorii cuponului de la 9,57 lei în prezent, la 15 lei în urma acestui amendament la lege, reduce costurile cu tipărirea și emiterea tichetelor de masă oferite, iar cuantumul total al tichetelor oferite rămâne la opțiunea angajatorului', a declarat deputatul PNL Andreea Paul.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră