Nu există nicio legătură între vaccinuri şi boala diareică, în cazul copiilor din Argeş

16 Feb 2016 | scris de Magda Marincovici
 Nu există nicio legătură între vaccinuri şi boala diareică, în cazul copiilor din Argeş

Referitor la ipoteza aparută în mass -media referitoare la corelarea vaccinurilor administrate copiilor din judeţul Argeş, internaţi la Spitalul "MS Curie", și cauza imbolnăvirilor, Ministerul Sănătăţii precizează că  "această eventualitate este exclusă din următoarele considerente":

· Copiii au vârste diferite, între 5 luni şi 1 an si 7 luni, doar doi fiind vaccinați în luna ianuarie (unul cu vaccin hexavalent şi altul cu ROR),

· Din loturile de vaccin administrat în judeţul Argeș au fost vaccinați și copii din alte judeţe,

· Nu există nici o informaţie de natură ştiintifică privid asocierea dintre vaccin şi SHU.

În legătură cu această ipoteză, prof. dr. Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), a declarat:

"Toții copii din România sunt vaccinați și astăzi. Toți ar face sindrom hemolitic-uremic. Este stupid. Din aceleași loturi de vaccinuri, pentru că, atunci când ministerul cumpără vaccinuri, cumpără două-trei loturi. Sunt împrăștiate în toată România. Epidemiologic și logic nu are cum să fie nicio rețea de apă potabilă, pentru că nu ne-am fi oprit numai la 12 cazuri, am fi avut mult mai multe cazuri, nicio rețea mare de comercializare de diverse produse pentru că nu ne-am fi oprit la 12 cazuri, am fi avut multe cazuri", a explicat Adriana Pistol.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră