Urmărit internaţional pentru trafic de persoane, găsit în Romania. Unde se ascunsese infractorul căutat de italieni

15 Aug 2015
Urmărit internaţional pentru trafic de persoane, găsit în Romania. Unde se ascunsese infractorul căutat de italieni
Poliţiştii din Sibiu au pus în executare un mandat european de arestare emis de autorităţile din Italia pe numele unui bărbat, pentru trafic de persoane. 
La data de 14 august a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu au depistat, in municipiul Sibiu, un bărbat, de 40 de ani, care era urmărit internaţional.

Pe numele acestuia, autorităţile judiciare italiene au emis, la data de 4 august a.c., un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, faptă prevăzută de codul penal italian cu o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

Cel în cauză este bănuit că, în anul 2006, ar fi sprijinit doi bărbaţi să exploateze sexual femei, prin lipsirea lor de libertate. De asemenea, acesta ar fi racolat din România mai multe femei, pe care le-ar fi transportat în Italia, unde le-ar fi indicat locurile pentru practicarea prostituţiei, colectând o parte din banii obţinuţi în acest fel.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Acesta a fost prezentat Curţii de Apel Alba Iulia, care a dispus arestarea preventivă pentru 15 zile, urmând a fi demarate procedurile de predare către autorităţile din Italia.  

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră