Uniunea Polonezilor din Romania sarbatoreste 25 de ani de activitate

06 Iun 2015
Uniunea Polonezilor din Romania sarbatoreste 25 de ani de activitate
Uniunea Polonezilor din Romania sarbatoreste anul acesta 25 de ani de existenta, ocazie cu care Ambasadorul Poloniei in Romania, Marek Szczygiel, a fost intr-o vizita la Suceava, acolo unde exista cea mai mare comunitate de polonezi din tara noastra.

"Două sute de ani de prezenţă în Bucovina reprezintă o istorie întreagă, de convieţuire pe aceste meleaguri, istorie de a păstra tradiţia, limba şi identitatea naţională”, a spus diplomatul polonez. Intalnirea dintre Szczygiel si polonezii din Bucovina a avut loc la sediul Dom Polski, o cladire ridicata in 1903 cu ajutorul polonilor din Suceava.

Ambasadorul Poloniei in tara noastra este de parere ca un rol foarte important in legaturile dintre cele doua state il au chiar polonezii din Bucovina. "Relaţiile bilaterale polono-române se află în cea mai intensă perioadă din ultimul sfert de secol. Minoritatea poloneză a fost cea care a participat foarte activ în acest sens”, a spus Marek Szczygiel. .

La aceste manifestări a fost prezentă şi Maria Panczyk-Pozdziej, vicemareşalul Senatului Poloniei, care a transmis felicitări comunităţii poloneze din România şi a subliniat că această sărbătoare a Uniunii Poloneze din România coincide cu împlinirea a 25 de ani de autonomie locală în Polonia. Ea a arătat că este fericită să vadă "atât de multă Polonie" în Suceava şi le-a spus membrilor comunităţii că sunt "sarea poloneză în pământ românesc”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră