ULUITOR! Şcolile româneşti au căldură şi electricitate dar, în schimb, nu mai au gîndaci şi şobolani!

13 Oct 2015
ULUITOR! Şcolile româneşti au căldură şi electricitate dar, în schimb, nu mai au gîndaci şi şobolani!
Scene şocante au fost surprinse astăzi de către o doamnă inspector şcolar, care a descins la mai multe unităţi de învăţămînt să vadă în ce condiţii învaţă copiii.

N-o să vă vină să credeţi ce au găsit inspectorii şcolari la 90 la sută dintre şcolile din țară! Da! este adevărat! Au găsit căldură!

Şocaţi, ziariştii trimişi la feţele locurilor :) au remarcat pe pielea lor că în şcolile în care au fost, copiii stăteau fără geci pe ei şi fără mănuşi pe mîini, semn că literalmente nu le îngheţau buricele degetelor pe pixuri. „Este incredibil!”, a spus doamna inspector, „de cînd sînt eu inspector şcolar n-am văzut aşa ceva! Copii care să stea în haine lejere, fără geci, căciuli şi mănuşi pe ei! Neam de neamu meu n-a văzut aşa ceva, de cînd mama m-a făcut!”, a declarat aceasta, sub şoc total.

Tot sub şoc total am găsit-o pe această mamă! Absolutamente uluită de faptul că fata ei a fost luată, împreună cu alţi copii, de un microbuz încălzit şi duşi în siguranţă, la şcoala încălzită, unde şi-au dat jos gecile şi căciulile şi mănuşile şi au putut, astfel, să dea pagina la cărţi fără probleme: „mereu venea acasă şi exersa datul paginii cu mănuşa pe mînă, ca să nu rămînă mai în urmă, ştiţi?”, a spus mămica fericit-şocată.

„Mie încă nu-mi vine să cred! Copiii noştri învaţă în condiţii civilizate! În clase nu e igrasie şi nu intră vîntul printre geamurile care, şoc!, se închid bine! De altfel, şoc şi groază, toată vara s-a muncit la şcoala asta şi, din spusele altor prieteni din alte judeţe, şi la ei s-a întîmplat la fel! Astfel că acum, copiii noştri pot să înveţe în condiţii normale. Şoc! Şoc! Şoc! Absolut şoc! Este incredibil ce se întîmplă!

„Da! Şi eu sînt şocată”, a spus o fetiţă de clasa a patra. Mie-mi pare rău că trebuie să plec la altă şcoală de la anu, că eu tot aici voiam să vin, că-mi place, e frumos, nu mai sînt gîndaci pe pereţi, nu mai miros pereţii a mucegai, iar la toaletă e hîrtie igienică şi săpun. Copiii păstrează curăţenia ca pe sfintele moaşte, lucru care mi se pare remarcabil”, a spus ea.

Într-adevăr! Momente istorice la şcolile din ţară, unde copiii se duc cu drag la şcoală, învaţă cu plăcere, iar profesorii sînt dedicaţi meseriei lor. Cît despre cele zece procente de şcoli nereparate şi în care bate vîntul, iar copiii învaţă cum să dea foaia cu mănuşile pe mîini, ministrul Învăţămîntului ne-a confirmat că şi acestea vor dispărea de pe hartă în următoarele zile, ca va fi căldură şi acolo, geamurile vor fi reparate, vor fi puse perdeluţe şi se vor aduce materiale igienico, nu-i aşa, sanitare, pentru ca toţi copiii să vină să înveţe cu drag.

Legătura înapoi în realitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră