TRAGEDIE! Un turist a căzut într-o rîpă, în munţii Piatra Craiului

30 Aug 2015
TRAGEDIE! Un turist a căzut într-o rîpă, în munţii Piatra Craiului
Un bărbat de 35 de ani a murit, astăzi, în jurul orei 10.00, după ce s-a prăbuşit într-o rîpă din Munţii Piatra Craiului, în timp ce încerca să facă nişte fotografii, informează www.monitorulexpres.ro.

Potrivit purtătorului de cuvînt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, cpt. Ciprian Sfreja, bărbatul, care este originar din Turnu Măgurele, a căzut în gol într-o rîpă, aproximativ 50 de metri şi a murit pe loc. Turistul se afla într-o drumeţie pe munte alături de alte două persoane, în apropiere de refugiul Speranţei, spre Plaiul Foii.

La un moment dat, bărbatul s-a apropiat de marginea unei rîpe pentru a face o fotografie, însă s-a dezechilibrat şi a căzut în gol. Incidentul a fost anunţat prin 112 de către prietenii acestuia, iar o echipă formată din şase salvamontişti şi patru jandarmi montani a pornit în căutarea turistului, potrivit sursei citate. Pînă la sosirea salvatorilor, un alt grup de turişti a coborît în locul unde s-a prăbuşit bărbatul pentru a-i acorda primul ajutor, însă acesta era deja decedat.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră