Traficul rutier, restrictionat azi in Capitala

10 Mai 2015
Traficul rutier, restrictionat azi in Capitala
Traficul rutier va fi restricționat duminică în Capitală cu ocazia unui concurs de ciclism ce va avea startul în parcarea Clubului de Echitație Felix Țopescu, după care se va merge pe aleea Privighetorilor - str. Vadul Moldovei - aleea Padina - pădurea Băneasa.
Comisia Tehnică de Circulație a Municipiului București a avizat favorabil desfășurarea evenimentului, cu restricționarea totală a traficului rutier, astfel: între 10,00-10,10 pe aleea Privighetorilor și pe străzile care acced în aleea Privighetorilor; între 10:10 — 10:30 pe str. Vadul Moldovei și pe aleea Padina.

Conform agerpres.ro, Poliția le solicită conducătorilor de autovehicule să reducă viteza, să circule cu prudență în momentul în care se deplasează pe lângă grupurile de bicicliști și să respecte semnalele polițiștilor rutieri.

Tot duminică, între orele 8:00 și 14:30, se va desfășura un cros pe traseul Palatul Elisabeta — Intrarea Românești — șos. Kiseleff — Piața Victoriei — bd. Aviatorilor — Piața Charles de Gaulle, intrarea în Parcul Herăstrău — intrare Metrou Aviatorilor — aleile din parc — str. Elena Văcărescu — șos. București-Ploiești — Piața Presei Libere — șos. Kiseleff — Intrarea Românești — Palatul Elisabeta.

Evenimentul sportiv se va desfășura numai pe trotuarele arterelor menționate, traversarea străzilor făcându-se prin locurile special amenajate (trecere pentru pietoni), sub îndrumarea polițiștilor rutieri.

Se va restricționa cu intermitență traficul rutier pe străzile traversate de participanții la evenimentul sportiv.

Între orele 11:00 și 12:30, duminică, se va desfășura un cros pe traseul: bd. Mihail Kogălniceanu (Facultatea de Drept) — Splaiul Independenței — șos. Cotroceni — bd. Iuliu Maniu — parcare Cora Lujerului.

Circulația rutieră va fi restricționată total pe bd. Mihail Kogălniceanu, între str. Vasile Pârvan și Splaiul Independenței și pe Splaiul Independenței între Podul Operei Române și Podul Cotroceni.

De asemenea, traficul rutier va fi restricționat pe banda III de circulație pe bd. Iuliu Maniu (între sos. Grozăvești și str. Lujerului) și se va închide total șos. Cotroceni (între Pod Cotroceni și Pod Grozăvești).

Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului și de prevenire a accidentelor și solicită conducătorilor de autovehicule să folosească autovehiculele personale cât mai puțin pentru a evita blocajele de trafic și să opteze pentru mijloacele de transport în comun, să nu oprească ori să staționeze decât în locurile special amenajate, să își păstreze calmul și să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate, să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de pietoni și să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranța lor, dar și a celorlalți participanți la trafic.

Conducătorii de autovehicule sunt rugați să evite deplasarea în zona de desfășurare a evenimentului și să respecte semnalele polițiștilor rutieri aflați în trafic pentru devierea acestuia.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră