Tibi Uşeriu, câștigător pentru a doua oară consecutiv al celui mai dur ultramaraton din lume (VIDEO)

17 Mar 2017
Tibi Uşeriu, câștigător pentru a doua oară consecutiv al celui mai dur ultramaraton din lume (VIDEO) Galerie foto (3)

Tiberiu Ușeriu a reușit să câştige pentru al doilea an consecutiv cel mai dur ultramaraton din lume, care se desfăşoară la Cercul Polar şi presupune parcurgerea a 566 de kilometri în 180 de ore. 

Tibi Ușeriu a trecut linia de finish ținând în măini tricolorul, după o cursă contracronometru care a durat 159 de ore și 5 minute, în condițiile unor temperaturi negative extreme.

În urmă cu două zile, la ultimul punct de control, la 75 de kilometri de finish, Tibi a fost reținut în jur de opt ore, medicii permițându-i să continue cursa doar pe propria răspundere, după ce a suferit degerături la ambele picioare, rănile infectându-se. În ciuda acestei întârzieri, românul a reușit să termine cursa cu 15 ore mai puțin decât anul trecut și la 2km distanță de următorul participant.

Anul acesta temperaturile înregistrate au fost cu 10-15 grade mai scăzute decât anul trecut, ducând la o rată de abandon mult mai mare. Mulţi concurenţi nici nu au mai luat în calcul să continue cursa pe timpul nopţii, alegând să înfrunte temperaturile mai blânde din timpul zilei.

6633 Arctic Ultra nu rămâne singura aventură pe care și-a propus-o Tibi Ușeriu în 2017. El urmează să mai participe și la Turul Giganților, în Alpi și la o competiție ce va avea loc în deșert, în luna iulie.

 

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră