Tarifele de trecere ale podului de la Fetesti, aprobate de Ioan Rus. Taxa poate fi platita prin SMS

29 Apr 2015
Tarifele de trecere ale podului de la Fetesti, aprobate de Ioan Rus. Taxa poate fi platita prin SMS
Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a semnat marţi ordinul privind stabilirea tarifului de trecere înregistrat prin intermediul sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei (SIEGMCR).

Astfel, începând cu data de 30 aprilie 2015, orele 00.00, tarifele de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre, între Feteşti şi Cernavoda se încasează printr-un sistem informatic similar celui care se utilizează pentru rovinieta. Taxa poate fi plătită prin SMS sau în benzinării şi varianză între 13 şi 91 lei.


Tarifele pot fi achitate la distribuitorii autorizaţi de CNADNR :

- Prin sms la numărul 7577 (Orange, Telekom, Vodafone, DigiMobil)
- Staţii de distribuire a carburanţilor auto (OMV, Petrom, Rompetrol şi Mol)

Pentru achitarea tarifului de trecere la staţiile de carburanţi se recomandă prezentarea certificatului de înmatriculare al vehiculului.

"Plata prim sms se poate efectua numai pentru o singură trecere şi se taxează în conformitate cu termenii şi condiţiile operatorilor de telefonie mobilă. Trecerea vehiculelor pentru care există abonamente preplătite eliberate sub formă de tichete până la intrarea în vigoare a tarifelor electronice de trecere se va efectua numai pe banda 1", mai informează MT.

Controlul se va efectua prin intermediul camerelor video care înregistrează numărul de înmatriculare şi care va fi verificat în sistemul electronic al plăţilor.

Tarifele sunt cuprinse între 13 şi 91 lei, iar amenzile de la 130 la 910 lei, mai anunţa autorităţile.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră