Surpriza Guvernului: Noul Cod Fiscal reduce TVA la 19%. Măsura se va aplica înainte de 1 ianuarie 2016!!!

21 Iun 2015
Surpriza Guvernului: Noul Cod Fiscal reduce TVA la 19%. Măsura se va aplica înainte de 1 ianuarie 2016!!!
Premierul Victor Ponta a făcut un anunț extrem de important privind reducerea TVA care va fi introdusă prin noul Cod Fiscal.

"Miercuri depuțatii Coaliției PSD-UNPR-ALDE vom vota pentru adoptarea Codului Fiscal în forma aprobată în Guvern cu o singură modificare - reducerea cotei standard de TVA sa fie la 19% (nu 20%) - astfel închidem și simbolic dezastrul produs în 2010. Avem spațiu fiscal bugetar predictibil și asiguram un important consens politic", a scris Ponta pe Facebook.

Premierul face referire astfel la anunțul PNL că va vota Codul Fiscal dacă TVA scade la 19% în loc de 20%. "Am discutat cu colegii mei Nicu Bănicioiu și Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice și este clar posibil ca reducerea TVA sa intre în vigoare înainte de 1 ianuarie!", a scris Ponta.  
În același mesaj, Ponta a anunțat că "de la 1 iulie intră în vigoare scăderea prețurilor la medicamente cu 20% - o măsura în sprijinul a milioane de români realizată cu mari eforturi de către Guvernul României. Ca de fiecare data în ultimii 3 ani noi muncim pentru a îndrepta relele trecutului și a face mai buna viața românilor. Ceilalți fac scandal și sunt iresponsabili!!!", a concluzionat Ponta.

Guvernul a anunţat, la începutul acestui an, prin propunerile legate de noul Cod Fiscal, că intenţionează să diminueze cota standard de TVA la 20%, din ianuarie anul viitor, de la 24% în prezent. Printre măsurile anunțate în același pacchet fiscal și care au fost deja adoptate deja se numără scăderea TVA la alimente și băuturi nealcoolice de la 24% la 9% începând cu 1 iunie 2015. (V.B.)
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră