Sunt tineri şi vor să schimbe lumea. Ce idee le-a venit unor studenţi

01 Iun 2015
Sunt tineri şi vor să schimbe lumea. Ce idee le-a venit unor studenţi
Studenţii din trei centre universitare - București, Iași și Târgu Jiu - vor să promoveze mersul pe bicicletă şi un stil de viaţă sănătos. La 5 iunie, de Ziua Mondială a Mediului, ei vor organiza un marş pe biciclete, acţiune prin care cer universităților să amplaseze rasteluri de biciclete la fiecare facultate din campusul universitar, precum și în fața căminelor studențești, astfel încât studenții să fie încurajați să parcurgă drumul de la cămin către facultate cu bicicleta.

“De asemenea, vom iniția o scrisoare către Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior (ARACIS) pentru modificarea 'Metodologiei de evaluare externă, standardele, standardele de referință și lista indicatorilor de performanță' și introducerea în criteriile de evaluare a serviciilor oferite de universități a unor spații special amenajate pentru parcarea bicicletelor la fiecare facultate din campusul universitar, precum și în fața căminelor studențești”, se arată într-un comunicat al Uniunii Naționale a Studenților din România.

În București, începând cu ora 16:00, bicicliștii vor urma un traseu în campusul Universității POLITEHNICA, încercând să atragă cât mai mulți studenți care să le susțină cauza. La Târgu Jiu, evenimentul va începe la ora 18:00, în Piața Prefecturii.
La Iaşi, marşul va avea loc pe 4 iunie, studenții urmând să se întâlnească la ora 16:00 în parcarea Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră