„Suleymanul lămpilor de lux“ riscă închisoarea pe viaţă. Procurorii îi vor schimba încadrarea juridică în omor calificat după ce poliţistul de la Rutieră s-a stins din viaţă

24 Aug 2015
„Suleymanul lămpilor de lux“ riscă închisoarea pe viaţă. Procurorii îi vor schimba încadrarea juridică în omor calificat după ce poliţistul de la Rutieră s-a stins din viaţă
Abdulah Atas, omul de afaceri turc, arestat preventiv pentru 30 de zile după ce l-a accidentat mortal pe agentul de poliţie Gheorghe Ionescu, este adus astăzi  la Parchetul Tribunalului Bucureşti. După ce vineri, Gheorghe Ionescu, agentul rutier pe care l-a accidentat s-a stins din viaţă, fiind înmormântat cu onoruri militare, procurorii îi vor schimba încadrarea juridică a faptei. Abdulah Atas se află în spatele gratiilor din  3 august, fiind arestat preventiv pentru tentativă de omor.

Potrivit unor surse judiciare, Abdulah Atas nu are antecedente penale şi nu se ştie de ce în acea seara s-a urcat băut la volan şi nu a oprit la filtrele poliţiştilor, dupa care l-a lovit pe poliţistul Gheorghe Ionescu, care a murit în Spitalul Floreasca, după trei săptămâni de coma indusă.

Afaceristul turc, beat la volan

Proba de sânge a fost recoltată la două ore după accident. S-a stabilit că şoferul turc avea o alcoolemie de 1,65. Reamintim că un poliţist al Brigăzii Rutiere din Bucureşt, în vârstă de 44 de ani, este internat în stare critică la spital, în comă indusă. Totul după ce a încercat să oprească un şofer să fugă dintr-un filtru al poliţiei. A fost agăţat şi proiectat într-un parapet de pe marginea drumului. Colegii agentului au reuşit să-l prindă pe suspect la câţiva kilometri distanţă, după ce acesta a pierdut controlul maşinii şi a fost proiectat în gardul unei case. Gheorghe Ionescu, poliţistul de la Brigada Rutieră accidentat de omul de afaceri turc, a suferit multiple intervenţii chirurgicale, fiindu-i montat şi un senzor de monitorizare a presiunii intracraniene, iar starea sa este deosebit de gravă, potrivit informaţiilor transmise de Spitalul Floreasca.

Cum s-a petrecut tragedia


Omul de afaceri turc a gonit 350 de metri cu poliţistul agăţat de maşină, iar martorii spun că a accelerat până la o viteză ameţitoare. În prima intersecţie mare, Abdulah Ataş a pierdut controlul volanului, iar maşina s-a oprit într-un gard. Un martor este cel care l-a imobilizat pe şoferul fugar. Colegii poliţistului nu cred nici acum cele întâmplate. Spun că nu de puţine ori au parte de misiuni la limită. „Este foarte periculos. Mai ales când mergem în zonele mărginaşe”, spune Daniel Catrinel, coleg cu polițistul accidentat. Agentul rutier care agonizează acum pe un pat de spital este supranumit „Dulăul” și este recunoscut pentru abilitatea de a detecta şoferii băuţi.

Cine este afacerstul turc care a băgat în spital un poliţist

Abdulah Ataş deține de ani de zile unul din cele mai cunoscute lanțuri de magazine care vând corpuri de iluminat în Capitală. A pornit primele afaceri în România în urmă cu 21 de ani. Afacerea a crescut rapid, iar firma a semnat contracte din ce în ce mai importante. Printre clienţii săi se numărau hoteluri de lux, clinici private, spaţii comerciale, dar şi alte firme de design interior, potrivit Digi 24. În 2012, însă, Ataş Lighting, compania afaceristului turc, a început să aibă probleme. Firma a intrat în faliment, dar Abdulah Ataş a înregistrat o altă firmă la Registrul Comerţului şi a continuat afacerea. În această nouă companie, el este asociat cu alţi trei cetățeni turci: Ahmet Ataş, Mehmet Ataş şi Cafer Ataş. Pentru acuzațiile de tentativă de omor și fugă de la locul accidentului el riscă până la 25 de ani de închisoare.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră