Spotify anunță că directorul financiar va pleca, la câteva zile după ce a încasat 9,3 milioane de dolari în acțiuni

08 Dec 2023
Spotify anunță că directorul financiar va pleca, la câteva zile după ce a încasat 9,3 milioane de dolari în acțiuni

Spotify a anunțat că directorul financiar, Paul Vogel, va pleca, la câteva zile după ce a încasat 9,3 milioane de dolari (7,4 milioane de lire sterline) în acțiuni, în urma anunțului serviciului de streaming muzical de a reduce aproape o cincime din forța sa de muncă la nivel global, anunță The Guardian.

Vogel, care a încasat 9,3 milioane de dolari în acțiuni, în timp ce acțiunile Spotify au crescut vertiginos după anunțul că vor fi reduse 1.500 de locuri de muncă, va pleca în martie, punând capăt unei perioade de opt ani în cadrul companiei.

De când a fost promovat la șefia finanțelor, în urmă cu trei ani, Spotify a continuat să înregistreze creșteri puternice ale numărului de abonați, de la 124 milioane la 226 milioane, în timp ce veniturile trimestriale au crescut de la 1,86 miliarde de euro (1,6 miliarde de lire sterline) la 3,36 miliarde de euro.

Cu toate acestea, în pofida consolidării poziției sale ca cel mai mare serviciu de streaming din lume, Spotify s-a luptat să obțină o profitabilitate sustenabilă și are o bază de costuri ridicate, plătind taxe de licență pentru muzică marilor case de discuri.

"De-a lungul timpului, am ajuns la concluzia că Spotify intră într-o nouă etapă și are nevoie de un nou director financiar cu un mix diferit de experiențe", a declarat Daniel Ek, cofondator și director executiv al Spotify. "Drept urmare, am decis să ne despărțim, dar apreciez foarte mult mâna fermă pe care Paul a oferit-o în susținerea expansiunii afacerii noastre în timpul unei pandemii globale și a unei incertitudini economice fără precedent."

Vogel a fost promovat la funcția de director financiar în 2020, după plecarea lui Barry McCarthy, care a devenit anul trecut director general al Peloton.

Ben Kung, vicepreședinte al Spotify pentru planificare și analiză financiară, va prelua responsabilități extinse pentru a sprijini "realinierea de către companie a echipei de conducere financiară".

Anul trecut, Ek le-a spus investitorilor că Spotify își propune să obțină o marjă brută de 40% și o marjă operațională de 20%.

"Suntem pe drumul cel bun pentru a îndeplini obiectivele pe care le-am stabilit", a spus Ek. "Așteptăm cu nerăbdare să ne folosim de un lider financiar puternic ca viitor director financiar"."Suntem pe drumul cel bun pentru a îndeplini obiectivele pe care le-am stabilit", a spus Ek. "Așteptăm cu nerăbdare să ne folosim de un lider financiar puternic ca viitor director financiar".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră