SUSPENDĂRI PE VIAȚĂ pentru doi arbitri de tenis! Metoda ingenioasă prin care câștigau la pariuri

21 Sep 2016 | scris de Veronica Micu
SUSPENDĂRI PE VIAȚĂ pentru doi arbitri de tenis! Metoda ingenioasă prin care câștigau la pariuri

În urma investigațiilor făcute de Unitatea care se ocupă cu depistarea blaturilor în tenis (TIU), s-a descoperit că cei doi transmiteau catre un parior scorurile meciurilor pe care le conduceau, prin intermediul unui telefon mobil, la turneul ITF Futures de la Tiberias (Israel), din septembrie 2015.

Pentru că sistemele de live score erau conectate la tabletele arbitrilor, Hasanov și Molotyagin întârziau intenționat scorurile pentru a comunica înainte unui parior care miza live pe meciurile respective.

O altă metodă "ingenioasă" folosită de cei doi era că afișau rezultate de egalitate imaginare, pentru ca omul de legătură să obțină profit din plasarea sumelor pe selecția "egalitate în game-ul următor".

Manevrele arbitrilor din Uzbekistan au fost posibile mai ales pentru că cei doi oficiau meciuri în Circuitul Futures, cel mai slab turneu ca valoare în tenis, turneu în vizorul unui public redus și rar monitorizat. 

Sancțiunile impuse de ITF au efect imediat, astfel că certificarea lor oficială a fost recocată definitiv. Cei doi nu vormai putea arbitra niciodată meciuri organizate de ITF, WTA, ATP sau turnee de Grand Slam.

Ce mai puteți citi pe miscareaderezistenta.ro:

Youtube, scandal uriaș. O bloggeriţă a publicat imagini compromițătoare filmate cu camera ascunsă (VIDEO)

Ce nivel de educație au românii față de restul europenilor

OMS: Suntem pe punctul de a nu mai avea cu ce trata infecţiile

Alte stiri din Sport

Ultima oră