Pe principiul „să legalizăm“ şpaga? Directorul Spitalului Judeţean Ploieşti prins cu mâna-n „punga cu atenţii“

26 Aug 2015
Pe principiul „să legalizăm“ şpaga? Directorul Spitalului Judeţean Ploieşti prins  cu mâna-n „punga cu atenţii“
Alexandru Băloi, şeful Spitalului Județean din Ploiești a fost prins în flagrant în timp ce lua mită 30.000 de lei. El a fost dus la DNA pentru audieri. Sursele citate de agerpres.ro  au explicat că Alexandru Băloi a fost prins în flagrant cu 30.000 lei ce ar reprezenta mită pentru decontarea unor lucrări făcute pentru spital de o firmă.

Potrivit surselor citate, în cauză este vorba de un contract cu execuție succesivă și, pe măsură ce firma efectua lucrări și emitea facturi pentru plata acestora, managerul condiționa achitarea lor de primirea mitei. Banii cu care a fost prins în flagrant ar fi reprezentat, astfel, o tranșă din mită, au precizat sursele. Cauza este instrumentată de DNA-Structura Centrală.

Cine este medicul Alexandru Băloi

Conform surselor, managerul spitalului este adus la DNA central pentru audieri. Flagrantul ar fi fost realizat la Piața Romană din București.  

Medicul Alexandru Băloi este din martie 2014 managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, cea mai mare unitate sanitară din Prahova, care la sfârșitul lui 2013 a fost implicată într-un scandal legat de modul de desfășurare a activității în urma căruia fostul director Adrian Strâmbeanu a renunțat la funcție. Anterior, Băloi a ocupat funcția de director al Direcției de Sănătate Publică Prahova, fiind apoi detașat ca director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră