ZI DE FOC pentru primarul suspendat al Capitalei. Sorin Oprescu află astăzi daca rămâne în arest

30 Sep 2015
ZI DE FOC pentru primarul suspendat al Capitalei. Sorin Oprescu află astăzi daca rămâne în arest
Primarul suspendat al Capitalei află astăzi dacă va rămâne după gratii. Procurorii cer prelungirea arestului preventiv, iar instanța urmează să ia o decizie.Sorin Oprescu s-a întors, ieri, în arestul Poliţiei, după patru  zile petrecute la Spitalul Universitar. 

Acolo a fost supus unor investigaţii amănunţite, la capătul cărora medicii au ajuns la concluzia că nu suferă de boli grave. Iar înainte să urce în duba care l-a dus înapoi în arest, edilul a spus chiar că se simte „perfect”. Medicii de la Spitalul Universitar au decis că starea de sănătate a lui Sorin Oprescu este bună. Acesta a fost externat din spital, ieri în jurul orei 16:00, și a fost transportat, încătușat, cu o dubă a Poliției la Arestul Central al Capitalei. 

De ce este acuzat primarul suspendat al Capitalei

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv şi fiind suspendat din funcţie, din 15 septembrie.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis "Grenadă", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoşoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracţională a lui Popa şi l-ar fi menţinut în funcţie, susţin anchetatorii.

Avocaţii lui Sorin Oprescu vor să ceară DNA confruntarea primarului suspendat al Capitalei cu Bogdan Popa, şeful de la Administraţia Cimitirelor, dar şi audierea unor martori propuşi de apărare şi depunerea unor înscrisuri suplimentare la dosarul de corupţie.

Vom reveni cu amănunte! 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră