SENZAȚIONAL! Vezi cum arată urmele tălpilor unor copii care au trăit acum 2000 de ani în Ulpia Traiana Sarmizegetusa (FOTO)

30 Aug 2015
SENZAȚIONAL! Vezi cum arată urmele tălpilor unor copii care au trăit acum 2000 de ani în Ulpia Traiana Sarmizegetusa (FOTO)
Descoperiri spectaculoase pe șantierul arheleogic de la Sarmizegetusa! O echipă condusă de arheologii de la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei (MNIT) a descoperit, zilele trecute, cea mai mare cameră cu hipocaust (sistem de încălzire centrală bazat pe încălzirea în pardoseală) ce a fost scoasă la iveală, până acum, din vechea Dacie.

O altă descoperire inedită este cărămida în care s-au imprimat urmele picioarelor unor copii ce se jucau, în urmă cu peste două milenii, în zona sitului arheologic de astăzi, informează www.ziardecluj.ro.




„Pe cărămidă e imprimată urma tălpii unui copil de aproximativ șase ani și trei degete de la picioarele altui copil, care stătea în faţa lui. E ceva inedit, prin asta este și importantă; nouă, ca arheologi, nu ne aduce foarte multe date", a declarat Carmen Ciongradi, directoarea MNIT, pentru „Ziar de Cluj”.

Arheologii au mai găsit, în timpul săpăturilor din aceată vară de la șantierul din Sarmizegetusa, diverse monede, fibule (un fel de agrafe de prins mantiile), opaiţe și ceramică specială. 




Alte stiri din Actualitate

Ultima oră