Apocalipsa în Hunedoara! Seceta a produs pagube de 6.000.000 euro

02 Sep 2015
Apocalipsa în Hunedoara! Seceta a produs pagube de 6.000.000 euro
Terenurile arabile, pășunile, fânețele, livezile și viile din judeţul Hunedoara au fost lovite crunt de secetă. Valoarea totală a pagubelor este de aproximativ 26.634.800 lei, adică în jur de şase milioane euro.

"Evaluarea pagubelor produse de seceta pedologică s-a făcut de către reprezentanţii comitetelor locale pentru situații de urgență din zonele afectate şi verificate de către Comisia Judeţeană de validare a pagubelor constituită prin ordinul Prefectului județului Hunedoara nr. 236 / 30.07.2015", anunţă Prefectura Hunedoara.

Comisiile de evaluare a pagubelor au făcut evaluările pe amplasamentele indicate de proprietarii terenurilor şi reprezentanţii CLSU.

Prefectura Hunedoara precizează că "stabilirea cu exactitate a procentului de daune produs culturilor agricole şi a pagubelor produse de secetă se va realiza în perioada de recoltare a acestora, perioadă în care se va face raportarea producţiei exprimate în unitate fizică distrusă de calamitate, la o producţie şi preţuri practicate la „poarta fermei” - ca medie a ultimilor 3 ani agricoli."
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră