PREMIERĂ. Şcoală de stewardese la Iaşi Cât costă un curs de o zi

03 Aug 2015
PREMIERĂ. Şcoală de stewardese la Iaşi Cât costă un curs de o zi
Prima şcoală de stewardese din Moldova a fost deschisă la Iași. Astfel, tinerele care visează la o astfel de carieră primesc sfaturi despre cum decurge un interviu de angajare, ce trebuie să facă o stewardesă şi, de ce nu, tainele limbajului aviatic.

De cele mai multe ori, interviurile de angajare nu sunt chiar floare la ureche. Astfel, angajatorii le cer candidatelor să îşi imagineze cum ar rezolva o situaţie de panică.

Ca să aibă o şansă la postul de stewardesă, tinerele trebuie să aibă cel puţin un metru şi 58 de centimetri înălţime, să vorbească perfect limba engleză şi româna, să lucreze bine în colectiv şi să nu se piardă în situaţii-limită.

„Practic, se cere să fii ireproşabilă. Nici un fir de păr nelalocul lui. Rujul tot timpul proaspăt pe buze”, a declarat pentru digi24.ro, Lavinia Holicov, instructor.

Tinerele care îşi doresc să ajungă stewardese ştiu că un astfel de job le poate aduce un salariu de 3.500 de euro pe lună la o companie aeriană arabă. Însă, la o companie românească, salariul ar fi de trei ori mai mic.

Pentru a participa la cursurile şcolii de stewardese de la Iaşi, tinerele plătesc 50 de euro pentru o zi şi 90 de euro pentru două zile de lecţii. O şcoală asemănătoare există şi la Cluj-Napoca.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră