UPDATE: Românii din Afganistan, uciși de doi indivizi îmbrăcați în uniforma armatei afgane

07 Mai 2016 | scris de Cristi Semeghin
UPDATE: Românii din Afganistan, uciși de doi indivizi îmbrăcați în uniforma armatei afgane

În urma incidentului, celor trei militari de la forţele pentru operaţii speciale, care au fost răniți, li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportați imediat la spitalul militar cel mai apropiat. Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian şi sergentul Vizireanu Adrian nu au supravieţuit, informează aceeași sursă.

Într-un răspuns la o solicitare primită din partea televiziunii Digi 24, un purtător de cuvânt al operațiunii NATO "Resolute Support" a declarat că militarii români și-au pierdut viața în urma unui atac armat lansat de doi indivizi îmbrăcați în uniforme ale forțelor naționale afgane de apărare și securitate.

Militarii din cadrul operațiunii "Resolute Support" au răspuns atacului cu focuri de armă și i-au ucis, la rândul lor, pe atacatori, a mai comunicat NATO.

Purtătorul de cuvânt al operațiunii "Resolute Support" nu a specificat dacă atacatorii făceau parte din trupele afgane antrenate în baza militară sau au pătruns deghizați în unitate.

Oficialii misiunii internaționale din Afganistan și responsabilii afgani au deschis o anchetă asupra incidentului, iar NATO promite că va da alte informații de îndată ce vor fi disponibile.

"Am primit cu durere vestea încetării din viață a celor doi militari români căzuți la datorie astăzi, în Afganistan. Militarii noștri și-au servit țara cu devotament și curaj și vor rămâne veșnic în amintirea mea și a poporului român. În aceste momente de tristețe, transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate. Militarului rănit în aceeași misiune îi urez însănătoșire grabnică și să se întoarcă cu bine acasă", a scris preşedintele Iohannis pe Facebook, la scurt timp după tragicul eveniment.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră