România, ţara PRIMĂRIILOR – FANTOMĂ. 15 municipii, cu edilii la DNA

07 Sep 2015
România, ţara PRIMĂRIILOR – FANTOMĂ. 15 municipii, cu edilii la DNA
2015 a fost un an special şi cu adevărat unic. Şefi de consilii judeţene, primari, viceprimari, au fost fie plasaţi în arest la domiciliu, fie reţinuţi. Oricum, toţi în imposibilitatea de a-şi exercita funcţia.

În total, în acest moment, 15 municipii au rămas fără primari. De la Constanţa, la Iaşi, la Braşov, Ploieşti, Piteşti sau Bucureşti, până la oraşe mai mici precum Miercurea Ciuc, Rădăuţi, Năvodari, Recaş, sau Gheorgheni, nu există judeţ în România în care un primar sau un şef de consiliu să nu fi avut probleme.

Cu edilul Capitalei reţinut pentru 30 de zile, Bucureştiul are trei din şapte primari cu probleme. Lista a fost deschisă de Marian Vanghelie, edilul sectorului 5. „A fost o experienţă de viaţă, să ştiţi. Chiar cred că de multe ori e bine să mai simţi realitatea”, a spus Marian Vanghelie la ieșirea din arest. În acest moment, Vanghelie se află în arest la domiciliu.

A urmat Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, aflat şi în acest moment în imposibilitatea de a-şi exercita mandatul. După 11 ani la cârma celui mai bogat sector din Capitală, Andrei Chiliman a primit o lovitură dură de la procurori când tocmai se întorcea dintr-o delegaţie în franţa. Nu mai are voie să vină la Primăria Sectorului 1 şi este obligat să se prezinte la secţia de poliţie de două ori pe săptămână.

După ce a condus timp de 12 ani municipiul Iaşi, Gheorghe Nichita mai poate intra în Primăria Iaşi doar ca simplu vizitator. După patru mandate de primar, şi Radu Mazăre părăsea fotoliul de primar pentru Arestul Poliţiei Capitalei, în luna martie.

Primarul George Scripcaru din Braşov evită să se prezinte la primărie tocmai pentru a nu se întâlni şi cu alte persoane implicate în dosarul în care este anchetat.

Până la organizarea de noi alegeri, atribuţiile edililor suspendaţi au fost preluate de viceprimari.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră