Când dramele se ţin lanţ. Donaţii în Scoţia pentru repatrierea rămăşiţelor unei românce

23 Noi 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Când dramele se ţin lanţ. Donaţii în Scoţia pentru repatrierea rămăşiţelor unei românce

Cotidianul The Courier relatează că a fost lansată o campanie de strângere de fonduri pentru a-l ajuta pe Walter Ioanovici să o aducă pe soţia sa, Iuliana Bordaş, la Nădlac pentru a fi înmormântată. Iuliana, care avea doar 24 de ani, a murit la 13 noiembrie din cauza unui cancer la colon.

Fără serviciu şi cu puţini bani, Walter nu are posibilitatea de a o aduce pe Iuliana în România. Discuţiile cu reprezentanţii Consulatului român din Edinburg pentru a-l ajuta sunt în curs, dar prietenii cuplului din Kirkcaldy vor să-i convingă pe oameni să-i ajute cu ce pot pentru a-i împlini Iulianei ultima dorinţă.

“Au venit în Scoţia în luna aprilie pentru a începe o nouă viaţă. Este foarte trist când vezi ce s-a întâmplat”, a declarat Jennifer Anderson, o prietenă a celor doi români. “Walter a obţinut foarte repede o slujbă şi s-au mutat într-un bloc din Kirkcaldy. Era un cuplu foarte popular şi plăcut de toţi prietenii lor români. Şi-au făcut repede prieteni şi printre vecinii scoţieni. Iuliana era plină de viaţă, iar marea ei fericire era să fie împreună cu Walter. Se vedea cât de mult se iubesc, amândoi au trecut prin multe”, a mai spus ea.

Jennifer Anderson spune că Iuliana a fost diagnosticată cu cancer de colon în 2009, dar a intrat în remisie. Cancerul a reapărut la câteva luni după ce şi-au început noua viaţă în Scoţia. Walter, care la începutul anului lucra la Amazon and Marine Harvest în Rosyth, a fost obligat să renunţe la slujbă pentru a o îngriji pe Iuliana. Şi de parcă nu era destul, şi Walter s-a îmbolnăvit. A făcut o insuficienţă renală şi a trebuit să meargă la dializă.

Când a murit, Iuliana i-a avut alături pe Walter, pe sora ei Daniela şi pe prietenul acesteia, Claudio. Acum, trupul Iulianei se află la o morgă, iar Walter şi prietenii săi caută soluţii pentru a o aduce în România. “Sper din tot sufletul ca oamenii să-l ajute pe Walter. Lui i-ar plăcea să se întoarcă în Marea Britanie unde crede că ar putea fi traducător, o meserie foarte căutată acum din cauza numărului mare de migranţi veniţi din diverse ţări", a mai spus Jennifer Anderson

Cei care vor să-l ajute pe Walter pentru repatrierea rămăşiţelor Iulianei pot accesa www.justgiving.com/crowdfunding/WaltersPlight.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră