Ministrul Agriculturii cere ajutor de la UE pentru fermierii români loviţi de secetă

07 Sep 2015
Ministrul Agriculturii cere ajutor de la UE pentru fermierii români loviţi de secetă
Consiliul pentru Agricultură şi Pescuit se întruneşte luni la Bruxelles într-o şedinţă extraordinară convocată de preşedinţia luxemburgheză a Uniunii Europene, la care este prezent şi ministrul român al Agriculturii, Daniel Constantin. El va solicita ajutor pentru fermierii afectaţi de secetă şi pentru producătorii cărora criza din sectorul laptelui le-a diminuat veniturile.

Consiliul pentru agricultură, care reuneşte miniştrii de resort din ţările membre, va analiza situaţia pieţelor agricole din Uniune, cu accent pe dificultăţile din sectorul laptelui şi al producţiei animaliere, potrivit site-lui său oficial, citat de politicaromaneasca.ro. 

În majoritatea ţărilor, crescătorii de animale se plâng de prăbuşirea preţurilor la lapte şi produse lactate, precum şi la carnea de porc şi de vită. Şi aceasta din cauza contextului global nefavorabil, în condiţiile embargoului impus de Rusia pentru produsele agroalimentare europene, eliminării cotelor de lapte în Uniune, scăderii preţului laptelui la nivel mondial şi încetinirii economice a Chinei, care a dus la diminuarea importurilor sale de produse agricole din Europa.

Între timp, sute de tractoare şi mii de producători de lapte si de carne de porc vor protesta la Bruxelles, reclamând pierderile financiare pe care le înregistrează în fiecare zi.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră