SENTINŢĂ după şapte ani: „REGINA SERELOR“, zece ani de închisoare. Cum a falimentat Maria Schutz serele Codlea

23 Sep 2015
SENTINŢĂ după şapte ani: „REGINA SERELOR“, zece ani de închisoare. Cum a falimentat Maria Schutz serele Codlea
Curtea de Apel Oradea a decis condamnarea Mariei Schutz la 10 ani de închisoare cu executare, în dosarul falimentului serelor orădene şi a Serelor Codlea. Soluţia dată de judecătorii Curţii de Apel în acest dosar este definitivă şi a fost pronunţată la aproape şapte  ani de când "Regina Serelor" a fost trimisă în judecată de procurorii DNA Oradea pentru trei infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi două infracţiuni de bancrută frauduloasă.

De ce este acuzată „Regina Serelor“

Acuzată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea de o fraudă de 13 milioane de euro, dar şi de falimentarea serelor din Oradea precum şi a celor din Codlea, Maria Schutz va sta 10 ani după gratii, potrivit Vocea Transilvaniei.  Judecătorii Curţii de Apel Oradea s-au pronunţat în dosarul care urma să se prescrie în luna noiembrie, şi au menţinut pedepsele date de judecătorii Tribunalului Bihor în urmă cu aproximativ o lună. Complicii, Corneliu Popa şi Mihai Ciobanu, fostul director general respectiv şeful Direcţiei Urmărire Contracte din cadrul Administrației Domeniilor Statului (ADS), au de executat câte șase ani de închisoare. Mai norocos a fost Ion Dascălu, partenerul de afaceri al lui Schutz care a fost achitat pentru prescrierea faptelor. Reamintim că ADS, reprezentantul statului, rămăsese asociat la Sere Codlea și după privatizare.

Soluţia dată de judecătorii Curţii de Apel în acest dosar este definitivă şi a fost pronunţată la aproape șapte ani de când Maria Schutz a fost trimisă în judecată de procurorii DNA Oradea pentru trei infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi două infracţiuni de bancrută frauduloasă, în formă continuată, alături de ea fiind inculpaţi şi cei doi responsabili ai ADS şi Ion Dascălu, asociat la SC Sere Codlea SA.



 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră