OMS : Riscul ca valul de refugiaţi să aducă în Europa factori infecţioşi rari şi exotici este « extrem de slab »

15 Sep 2015
OMS : Riscul ca valul de refugiaţi  să aducă în Europa factori infecţioşi rari şi exotici este « extrem de slab »
 În legătură cu valul de refugiaţi şi migranţi, Zsuysanna Jakab, director regional pentru Europa al OMS, a transmis, la conferinţa OMS de la Vilnius (14-17 septembrie), că sunt necesare o coodonare consolidată şi o concentrare pe măsurile de sănătate publică.

« Întrucât refugiaţii şi migranţii se deplasează, coordonarea trebuie să fie consolidată la nivel internaţional în regiunea europeană, inclusiv cu ţările de origine şi de tranzit », a spus Jakab.
De asemenea, directorul regional pentru Europa al OMS a insistat asupra vaccinării şi a asistenţei de urgenţă în caz de traumatisme.

Santino Severoni, coordonator al OMS pentru sănătate publică şi migraţii, a subliniat faptul că sunt copii, dar şi vârstnici, deshidrataţi, cu unele răni, înfriguraţi, lipsiţi sau obligaţi să întrerupă unele tratamente.

În comunicatul OMS, formulat la finalul conferinţei de azi, se precizează că ''riscul de ajungere în Europa a unor agenţi infecţioşi rari şi exotici, ca virusurile Ebola, Marburg şi Lassa sau coronavirusul sindromului respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV), prin intermediul refugiaţilor sau al migranţilor, este extrem de slab''.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră