Mărturiile şi poveştiile oamenilor BIG BROTHER. Lumea are o altă impresie despre CONTRASPIONAJ, crezând că este ceea ce vede în filme

10 Oct 2015
Mărturiile şi poveştiile oamenilor BIG BROTHER. Lumea are o altă impresie despre CONTRASPIONAJ, crezând că este ceea ce vede în filme
Îţi doreşti să lucrezi în Serviciul Român de Informaţii? Ei bine, SRI îşi doreşte să te convingă că merită şi îţi recomandă să asculţi poveştile unora dintre cei care au ajuns în această lume şi care au descoperit-o ca fiind fascinantă, provocatoare şi ascunsă.  În plus, pe site-ul instituţiiei găseşti şi condiţiile pe care ar trebui să le îndeplineşti pentru a primit ACCEPTUL. 

„Lucrăm alături de oameni cu abilităţi de excepţie. Dacă evaluezi posibilitatea de a te angaja în Serviciul Român de Informaţii şi eşti interesat de mărturia unui ofiţer din cadrul departamentului pentru prevenirea şi combaterea terorismului, vizionează clipul video. Cine suntem? De unde venim? Cum lucrăm? Întrebări importante care primesc răspunsuri de la ofițeri activi ai Serviciului Român de Informații. Intră pentru a vedea clipurile video“, anunţă Serviciul Român de Informaţii pe pagina de Facebook a instituţiei.

Clipurile postate pe site-ul SRI reprezintă  poveştile unor oameni care au ajuns să lucreze în lumea spionajului şi contraspionajului  după ce au absolvit diverse facultăţi de la IT, limbi străine, comunicare şi relaţii publice sau psihologie.  

                     „România nu pare să fie ţinta organizaţiilor teroriste“


ALEXANDRU. „Am absolvit Facultatea de Limbi Straine şi mă pregatem să ajung profesor. Mi-am dorit dintotdeauna să lucrez în domeniul „intelligence“ doar că nu părea să existe o poartă deschisă către  această lume. Am trimis CV-ul meu Serviciului Român de Informaţii (SRI) la scurt timp după atentatele teroriste din  11 septembrie, din Statele Unite. Am fost contactat, am trecut printr-un program îndelungant de verificare şi am urmat un curs de pregătire specifică pentru această lume fascinantă. După care am devenit ofiţer în cadrul Diviziei Antiteroriste al SRI.  România nu pare să fie ţinta organizaţiilor teroriste şi, cu toate acestea, doar munca noastra intensa de prevenie a făcut ca astfel de incidente să nu aibă loc şi pe teritoriul ţării noastre. Lucrez de 11 ani în cadrul serviciului şi, dincolo, de programul istovitor şi de succesul tăcut al anumitor misiuni, duc o viaţă obişnuită“, povesteşte Alexandru traseul său în SRI.  

                                  „ Aici, la SRI, consider ca sunt de partea celor buni“
  
MIHAi. „Lucrez în SRI de cinci ani. Am absolvit Facultatea de Electronică şi am ales să vin la SRI întrucât am vrut să-mi adaug priceperea la efortul de a combate ameninţările cibernetice. Este un loc de muncă deosebit  de motivant şi stimulativ pentru tinerii cu abilităţi digitale. În era informaţională ca IT-ist poţi alege  să fii de partea celor care construiesc sau de partea celor care distrug. Aici, la SRI, consider ca sunt de partea celor buni“ 

                                „Munca mea şi a colegilor mei ajută la apărarea valorilor constituţionale“

CRISTINA. „Sunt ofiţer de informaţii în cadrul Direcţiei de Apărare a Constituţiei de trei ani. Am absolvit Facultatea de Psihologie unde am înţeles că, la baza dezvoltării oricărui individ stă nevoia de siguranţă fără de care nu s-ar putea desăvârşi ca personalitate. Munca mea şi a colegilor mei ajută la apărarea valorilor constituţionale şi la păstrarrea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti“, a povestit Cristina.
 
                                 „Nu pot împărtăşi cu familia şi prietenii ceea ce fac“

DIANA. „Lucrez de şapte  ani în diviziunea Contraspionaj. Am absolvit Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice şi, ulterior am terminat  masterul profesional din cadrul Academiei Naţionale de Informatii. Munca mea şi a colegilor mei este una dificilă, nu lipsită de provocări şi încercări, însă ştim că ceea ce facem contribuie la apărarea securităţii României.  Lumea  are o impresie hiperbolizată despre contraspionaj crezând că este ceea ce vede în filme. În realitate, este diferit.  Este uneori mai mult, alteori mai puţin. Este vorba despre  o lume ascunsă, discretă, fascinnată şi provocatoare în care munca noastră se derulează în planuri subtile. Nu pot împărtăşi cu familia şi prietenii ceea ce fac , însă ştiu că  munca mea contribuie la siguranţa lor“ 


TU TE CALIFICI SĂ LUCREZI LA SRI? 


Serviciul Român de Informații anunță că face angajări. Pentru un loc de muncă la SRI, trebuie să îndeplineşti anumite condiţii.

„SRI valorizează diversitatea şi adaptabilitatea. Avem convingerea că numai aşa putem răspunde provocărilor generate de un mediu de securitate în permanentă schimbare. Credem în potenţialul superior de acţiune dat de forţa echipei formate din persoane cu istoric profesional şi social divers. De aceea, căutăm candidaţi din medii variate, cu experienţe profesionale şi personale diferite şi complementare”, precizează SRI pe pagina de Facebook.

Condițiile sunt următoarele:

cetăţenie română şi domiciliul în ţară;
cultură generală amplă şi capacitatea de a te exprima corect şi coerent în limba română;
pregătire profesională în domeniul solicitat;
stare de sănătate bună;
cunoaştere foarte bună a cel puţin unei limbi străine, pentru încadrarea ca ofiţer;
conduită civică şi morală corespunzătoare;
respect faţă de valorile şi legislaţia naţională;
loialitate faţă de ţară, principiile şi valorile democraţiei şi statului de drept şi să nu fii în curs de cercetare, urmărire sau judecată penală sau să nu fi fost condamnat penal.

De asemenea, trebuie să ştii că există anumite abilităţi şi aptitudini care, odată probate, te pot recomanda ca eligibil:;
nivel superior de inteligenţă;
capacitate de adaptare;
rezistenţă la stres şi în condiţii de program prelungit;
atenţie concentrată şi distributivă de nivel ridicat;
perseverenţă;
dorinţă de perfecţionare continuă;
un bun echilibru psiho-emoţional;
abilităţi de comunicare.








Alte stiri din Actualitate

Ultima oră