Ministrul Dîncu: Sunt programe pentru reconsolidarea clădirilor, însă legea și voința publică nu permit începerea lucrărilor

03 Mar 2016 | scris de Cristi Ionescu
Ministrul Dîncu: Sunt programe pentru reconsolidarea clădirilor, însă legea și voința publică nu permit începerea lucrărilor

Programe pentru consolidarea clădirilor din București sunt multe, însă legea în acest moment și voința publică nu permit începerea acestor lucrări, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

"Sunt multe programe pentru reconsolidarea clădirilor din București, însă legea în acest moment și voința publică nu ne permit să începem aceste lucrări. Să sperăm că grupul interministerial care este format pentru a găsi o soluție legislativă pentru asta va ajunge la o concluzie. Cred că este și o inițiativă în Parlament, alături de care lucrăm și noi și sperăm să găsim o formulă prin care să putem să avem acceptul proprietarilor în a face acest lucru. Nu se poate face fără voința oamenilor și încălcând Constituția", a precizat Dîncu, la lansarea unui proiect care vizează dezvoltarea unor regiuni sărace ale țării.

El a adăugat că Ministerul Dezvoltării Regionale dispune pentru consolidarea clădirilor de 25 de milioane de lei, dar pot fi accesate și fonduri de câteva sute de milioane de euro printr-un program european, însă acest lucru nu se poate face fără o lege corespunzătoare.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră