Reacția FC Dinamo în cazul Ekeng. "Am contractat trei ambulanțe pentru acest meci"

07 Mai 2016 | scris de Cristi Semeghin
Reacția FC Dinamo în cazul Ekeng.

Precizarea cea mai importantă care se face în acest comunicat este că pentru asigurarea asistenței medicale de urgență la stadion au fost contractate trei ambulanțe, care conform reprezentanților acestora erau dotate corespunzător.
________________________

FC Dinamo Bucuresti transmite condoleante familiei regretatului Patrick Ekeng si isi manifesta tot sprijinul in aceste momente cumplite.
In ceea ce priveste speculatiile vehiculate in ultimele ore, legate de calitatea serviciilor de ambulanta pe care clubul nostru, in calitate de organizator, le-a contractat pentru desfasurarea meciului FC Dinamo Bucuresti – FC Viitorul, facem urmatoarele clarificari importante pentru opinia publica.

FC Dinamo Bucuresti a asigurat nu doar minimum necesar de ambulante (doua), conform regulamentelor competitionale, ci a contractat trei ambulante pentru acest meci.

Aceste ambulante au fost dotate corespunzator pentru interventiile in regim de urgenta, potrivit reprezentantilor serviciului de ambulanta contractat. Acest fapt a fost confirmat la sedinta tehnica de dinaintea partidei in cadrul raportului de organizare a jocului.

Legat de interventia medicala, nu putem comenta mai mult decat ceea ce transmite medicul echipei, Liviu Batineanu: „Jucatorul s-a prabusit pe teren. Am intrat imediat, fara a mai astepta permisiunea arbitrului, si am inceput primele manevre de resuscitare. Am controlat si eliberat caile aeriene superioare. Jucatorul avea puls si respira. S-a solicitat ambulanta, care a hotarat transportarea in serviciul de urgenta. In timpul transportului, care a durat aproximativ doua minute, s-a inceput masajul cardiac extern deoarece jucatorul a facut stop cardio-respirator. Imediat a fost preluat de serviciul de urgenta, care a inceput manevrele de resuscitare. Precizez ca jucatorul a efectuat vizita medicala in data de 12 ianuarie 2016 la Institutul National de Medica Sportiva. Fiind jucator nou cooptat in lotul nostru, investigatiile medicale au fost completate, fata de cele standard prevazute de regulamente, la o alta clinica, prin efectuarea unui examen de ecocardiografie. In urma examinarilor, jucatorul a fost declarat apt pentru antrenamente si competitii”.

Acestea fiind lamurite, rugam reprezentantii mass-media sa respecte doliul prin care trece Dinamo in aceste momente si sa incerce sa evite speculatiile pana la finalizarea anchetei.
Multumim pentru intelegere!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră