Disperarea îi scoate în stradă. Urmează boicotul

31 Mai 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Disperarea îi scoate în stradă. Urmează boicotul

Marșul se va desfășura între orele 12.30 — 14.00, pe traseul: Piața Victoriei — str. Buzești — str. Berzei — str. Știrbei Vodă — Splaiul Independenței — str. Constantin Noica — Șos. Cotroceni — Bd. Iuliu Maniu — Complex Politehnică. La protest sunt aşteptaţi 15.000 de angajaţi din Educaţie, anunţă Jandarmeria Capitalei.

Protestul vine după ce, luni, negocierile dintre sindicaliştii din Educaţie şi reprezentanţii Ministerului Muncii au eşuat. Guvernanţii au propus o majorare a salariilor din Educaţie cu 5% din august 2016 şi alte cinci procente de la 1 decembrie 2017. Sindicaliştii nu au fost de acord şi au cerut 5% în august 2016 şi 5% în decembrie 2016 sau 10% din ianuarie 2017. După discuţii, sindicaliştii au anunţat că vor organiza mitingul de mâine. Ei au ameninţat şi cu boicotarea examenelor de Bacalaureat, dar o decizie finală va fi luată după consultarea membrilor. 

"Sunt deja semnale că profesorii nu mai vor să facă parte din comisii (de bacalaureat - n.r.). Să ştiţi că nu este nevoie decât de câteva sute. Două, trei sute de profesori care să spună că nu mai participă la bacalaureat şi să dea tot examenul peste cap. Nu asta vrem. Dar ni se pare că acest Guvern ne ia în băşcalie", a declarat Simion Hănescu, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră