Proiect de lege: elevii din clasele primare ar putea primi 200 de lei lunar

02 Aug 2015
Proiect de lege: elevii din clasele primare ar putea primi 200 de lei lunar
La Camera Deputaților a fost depus un proiect de lege, inițiat de două deputate PNL, prin care se solicită modificarea Legii Educației astfel încât părinții elevilor din clasele I-IV sa poată beneficia de un ajutor în valoare de 200 de lei.
Nu este vorba de o majorare a alocației, ci o formă de finanțare a programului “Școala după școală” – denumirea formei de învățământ after-school.

Proiectul de lege vizează modificarea alineatului 4 al articolului 58 din Legea Educației Naționale, astfel încât acesta să prevadă ca statul să finanțeze programul “Școala dupa Școală” pentru elevii din clasele primare printr-un tichet cu valoarea de 200 de lei.
Tichetul are scop exclusiv educațional, este netransferabil altor beneficiari, iar școlile sunt cele care vor deconta serviciul. Părintele sau reprezentantul legal optează pentru acest tichet, în scris, individual pentru fiecare copil, la sfârșitul fiecărui an școlar sau la momentul înscrierii copilului la școala.
Tichetul ar urma să poată fi utilizat atât în învățământul de stat, cât și în cel privat.

În expunerea de motive, deputații susțin că măsura vine în ajutorul părinților, încurajându-i "să nu își abandoneze locul de muncă”, dar și în al cadrelor didactice, care își vor suplimenta veniturile.
Proiectul are însă șanse reduse să fie adoptat, în 2013, el a mai fost înaintat în Parlament, într-o formă similară trecând de Camera Deputaților prin aprobare tacită, dar fiind respins de Senatul

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră